Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.4°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.7°C
3 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.1°C16.9°C
3 BF 63%
Ν. Παρασκευόπουλος: Ο νόμος ήταν έκτακτος με διάρκεια μέχρι την ψήφιση νέου ποινικού κώδικα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παρασκευόπουλος: Ο νόμος ήταν έκτακτος με διάρκεια μέχρι την ψήφιση νέου ποινικού κώδικα (Video)

https://www.youtube.com/embed/eLgDwC0KqZ8

«Δεν πρόκειται για καμία δικαίωση του Κ. Μητσοτάκη» δήλωσε στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε αβάσιμα πράγματα στη Βουλή». «Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί άρα και από άποψη ασφάλειας ο νόμος δεν επέδρασε αρνητικά» εξήγησε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο νόμος αφορούσε πρόσκαιρες ποινές και όχι ισοβίτες. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να έβγαιναν έξι μήνες αργότερα αλλά θα έβγαιναν».

Διαρκείς οι ανακρίβειες από τα ΜΜΕ σχετικά με τον αποσυμφορητικό νόμο

«Πρέπει να ξαναδούμε την νομοθεσία στο σύνολό της και να φτιάξουμε από την αρχή ποινές που είναι αντίστοιχες με τη βαρύτητα του εγκλήματος χωρίς να στηριζόμαστε στις ρυθμίσεις της αποσυμφόρησης» δήλωσε σε παρέμβασή του και στον ΑΝΤ1, ενώ επέρριψε ευθύνες για τις «αντιδράσεις» του κόσμου στον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων από τα ΜΜΕ.

«Η αντίδραση του κόσμου οφείλεται στον τρόπο που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν στους τίτλους των εφημερίδων» και αναρωτήθηκε «Δεν φταίνε τα κανάλια όταν λένε ότι οι 3 από 7 γεωργιανούς είχαν βγει με το νόμο Παρασκευόπουλου και δεν είχαν αποφυλακιστεί;»

«Οι ανακρίβειες είναι διαρκείς και φορτώνονται στο νόμο αυτό. Όλες οι απολύσεις στη χώρα γίνονται με τον αποσυμφορητικό νόμο εδώ και 12 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «δεν βγαίνουν όλοι έξω»

«Ένας έκτακτος νόμος που οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών ένα λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτό το νόμο» ήταν η αρχική δήλωσης του τ. υπουργού Δικαιοσύνης στο κανάλι της Βουλής σε αρμονία με τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ώστε να μην χρειάζονται έκτακτοι, αποσυμφορητικοί νόμοι.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL