Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Η σιωπή είναι... Χρυσή Αυγή;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η σιωπή είναι... Χρυσή Αυγή;

Ο Κ. Μητσοτάκης από την εκκίνηση της συζήτησης για την εγκληματικότητα κινδύνευε να μείνει μετέωρος, αφού όλο το πλαίσιο της “γενικευμένης ανομίας” που ήθελε να στήσει δεν μπορούσε να αποδειχθεί γιατί δεν υπάρχει. Και έτσι ακριβώς έγινε.

Αυτό όμως που χαρακτήρισε την ομιλία του ήταν τα τρία καυτά ζητήματα για τα οποία δεν βρήκε να πει κουβέντα. Για την υπόθεση του Λ. Αυγενάκη, για τις στενές σχέσεις του με τη Siemens αλλά και για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στην υπόθεση που εμπλέκεται ο γραμματέας της Ν.Δ. με συνομιλίες που είχαν αυτός και το περιβάλλον του με κυκλώματα παρανόμων, ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να τον καλύψει αλλά ούτε και να καλύψει το κόμμα του από τέτοιες, τουλάχιστον απαράδεκτες και επιλήψιμες, συμπεριφορές και πρακτικές. Δεν είπε κουβέντα - και συνεχίζουν απλά την κοινή πορεία σαν να μην συνέβη κάτι.

Το ίδιο και στις προσωπικές αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός για τις στενές σχέσεις που είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τη Siemens και με τον Μ. Χριστοφοράκο, έως τα τηλεφωνικά κέντρα που αναγκάστηκε να πληρώσει τελικά ο ίδιος μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλη την ομιλία του για τη “γενικευμένη ανομία” και την εγκληματικότητα δεν βρήκε ούτε μία κουβέντα να πει για τη ρατσιστική και δολοφονική δράση των χρυσαυγιτών.

Όλη η ομιλία του ήταν ποτισμένη από την ανιστόρητη ιδεολογική βάση που είχε χρησιμοποιήσει ξανά πριν από μερικούς μήνες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν υποστήριξε πως μήτρα της τρομοκρατίας και της βίας είναι η Αριστερά και αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή είχε πει ότι είναι “σαν να μην υπάρχει”. Αυτό έκανε χθες ο Κ. Μητσοτάκης και τώρα βρίσκεται υπόλογος στην κοινωνία και στους πολίτες που βιώνουν την προκλητική δράση των χρυσαυγιτών.

Και δεν έγινε ούτε τυχαία, ούτε χωρίς λόγο.

Από την εκλογή του ως αρχηγός της Ν.Δ. έχει εγκολπώσει τα ακροδεξιά σταγονίδια στον κύκλο του. Ο τόνος της πολεμικής ρητορικής τους κατά των προσφύγων, της Αριστεράς και μιας σειράς άλλων θεμάτων ξεπλένει στην ουσία τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Και το μοναδικό θέμα εγκληματικότητας που υπήρχε χθες ήταν η επίθεση ρατσιστών, εμπνευσμένη από τα μισαλλόδοξα ένστικτα που υποθάλπουν η Χρυσή Αυγή και οι ακροδεξιοί που παροικούν τη "γαλάζια" παράταξη. Η ρατσιστική επίθεση με πέτρες στον 11χρονο Αμίρ. Αλλά ο ρατσισμός και ο φασισμός, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, δεν είναι ανομία ούτε εγκληματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL