Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Ο Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για τη γαλάζια ανομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για τη γαλάζια ανομία

Στα "σχοινιά" αναμένεται να βρεθεί σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την "ανομία", με την κυβέρνηση να επιδιώκει να τοποθετήσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στην θέση του απολογούμενου. Και μάλιστα σε ένα θέμα το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση ανέδειξε ως "δικό της γήπεδο".

"Ευκαιρία να σπάσει τη σιωπή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την ‘ανομία’ της Νέας Δημοκρατίας", χαρακτήρισε την σημερινή διαδικασία η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, αποτυπώνοντας την αντίληψη που διαπερνάει και το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε τα "φαντάσματα" της Siemens και της υπόθεσης Αυγενάκη θα ακολουθήσουν τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι και σήμερα κρατάει σιγή ασυρμάτου.

"Να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. τι εννοούν με τη λέξη αυτή που χρησιμοποιούν διαρκώς, την ανομία", είπε χθες ο Δ.Τζανακόπουλος στον ρ/σ "News 247", κάτι που αναμένεται να θέσει και ο πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας στην απάντησή του θα παρουσιάσει τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. με έμφαση στις επιτυχίες στην εξάρθρωση εγκληματικών πράξεων του τελευταίου διαστήματος, με πιο πρόσφατη, βέβαια, τη διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου αλλά και τη σύλληψη των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη καθώς και την εξάρθρωση εγκληματικών συμμοριών.

Ολισθηρή πορεία

"Θα προσπαθήσει να κάνει τη χώρα να μοιάζει με το Gotham City ο Μητσοτάκης", εκτίμησε ο Δ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ επιχειρούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ανασφάλειας, ανομίας και εγκληματικότητας στην Αθήνα. "Θεωρώ ότι είναι μια μάλλον ολισθηρή πορεία που έχει ακολουθήσει η Ν.Δ. σε αυτή την κατεύθυνση και προσπαθεί να πυροδοτήσει έτσι συντηρητικά, φοβικά αντανακλαστικά, τρομοκρατώντας. Και δεν πρόκειται να της βγει σε καλό", επισήμανε.

"Γαλάζιες" αντιφάσεις

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει τις αντιφάσεις ανάμεσα στο πολιτικό αφήγημα και την πρακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Μιλά για καθεστώς γενικευμένης ανομίας και μετά βγαίνει ο πρόεδρός της και μοιράζει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.", επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος. "Ποιος είναι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ; Δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας; Είναι άλλος;" είπε χαρακτηριστικά.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Εκτός από τους βασικούς άξονες της αντιεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης -αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, προστασία των πολιτών και όχι σιδερόφραχτες πόλεις και μόνιμη καταστολή-, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τις "σκοτεινές υποθέσεις" όπου εμπλέκεται το κόμμα του, όπως τις χαρακτήρισε η Ρ. Σβίγκου. "Είδαμε το δημοσίευμα για τον Λ. Αυγενάκη σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του σε εγκληματικό κύκλωμα. Λίγες μέρες μετά, υπήρξε η κατάθεση της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου στη δίκη της Siemens, όπου εκεί αποκαλύφθηκαν ‘δώρα’ στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στην Πολιτική Άνοιξη, αλλά και ‘δώρα’ - σε πρόσωπα της οικογένειας Μητσοτάκη και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη", υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά ο κ. Μητσοτάκης", ανέφερε.

Για "ειδικές σχέσεις" του Κ. Μητσοτάκη με τη Siemens μίλησε ο Δ. Τζανακόπουλος, καλώντας τον αρχηγό της Ν.Δ. να "δώσει συγκεκριμένες και σαφείς πολιτικές απαντήσεις".

Νίκος Τόσκας: Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα

"Αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς, που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια", χαρακτήρισε τις επιτυχίες της Αστυνομίας ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

"Η Ελλάδα είναι χώρα σταθερότητας και ασφάλειας", σημείωσε στο ΑΠΕ ο Νίκος Τόσκας. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα και καλώντας τη Ν.Δ. "να μην απορεί και μην προσπαθεί να μειώσει τις επιτυχίες αυτές, οι οποίες είναι αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς, που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια".

Μάλιστα, ο Ν. Τόσκας υπογράμμισε ότι "τέτοια ταχύτητα στις αστυνομικές επιχειρήσεις δεν υπήρξε ποτέ και αυτό δεν είναι τυχαίο", συμπληρώνοντας πως "δεν γίνονται θαύματα σε αυτούς τους χώρους". "Είναι αποτελεσματική η συστηματική δουλειά και η καλύτερη οργάνωση", σημείωσε.

"Η όποια προπαγανδιστική προσπάθεια για ανάδειξη μεμονωμένων περιστατικών σαν γενικότερων φαινομένων ανομίας από τη Ν.Δ. πέφτει διαρκώς στο κενό γιατί ο κόσμος ξέρει", υπογράμμισε, εκτιμώντας πως η αντιπολιτευτική προσπάθεια δεν πετυχαίνει, "παρά τη βοήθεια που έχει από ορισμένα ΜΜΕ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL