Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Δεν τον θέλει τον Κυριάκο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν τον θέλει τον Κυριάκο...

Δεν τον θέλει καθόλου τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αφήγημα για την οικονομία καταρρέει σταθερά, οι Ευρωπαίοι φίλοι του αναγνωρίζουν την ανάκαμψη της Ελλάδας και την έξοδο από τα Μνημόνια, η μία του παρέμβαση είναι πιο άστοχη από την άλλη, οι φατρίες του κόμματος παίρνουν όλο και πιο οργανωμένα θέσεις μάχης, ενώ έχει παραδώσει τα "κλειδιά" στην εμπροσθοφυλακή του ΛΑΟΣ. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, το οποίο συνεχώς επιτείνεται. Αύριο, αναμένεται ακόμη ένα επεισόδιο αυτού του αδιεξόδου.

Αφού δεν έβγαινε τίποτα, λοιπόν, ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του επέλεξαν να παίξουν στα... σίγουρα και να καταθέσουν ερώτηση στον Τσίπρα για την "ανομία και την ασφάλεια". Δεν υπάρχει ασφάλεια και αστυνόμευση το πρωί, συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα. Εικόνες στα δελτία με την Αθήνα να θυμίζει Καμπούλ. Έλα όμως που η πραγματικότητα έρχεται, ξανά, σαν κεραμίδα πάνω από τα επιτελεία του Μοσχάτου.

Δύο μέρες πριν από τη συζήτηση, η αστυνομία συλλαμβάνει τον δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου, ενώ λίγο νωρίτερα περνούσα την πόρτα τής ΓΑΔΑ ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στον Λ. Παπαδήμο. Στο μεταξύ, έχουν συλληφθεί οι ληστές με το σίδερο, οι απαγωγείς Λεμπιδάκη, ενώ έχει εξαρθρωθεί μία από τις μεγαλύτερες μαφίες των Εξαρχείων και η εγκληματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία έχει μειωθεί.

Και τι θα μείνει στον Μητσοτάκη; Πόσα πλάνα από πετροπόλεμο στη Στουρνάρη και το Μουσείο να παίξουν τα κανάλια; Είπαν να το ρίξουν στα εσωκομματικά τού ΣΥΡΙΖΑ και στον Μουζάλα, να βρούνε "τριγμούς" και παραιτήσεις, στις ουρές στους σταθμούς, στον Νόμο παρασκευόπουλου. Τζίφος όμως.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πυκνοί καπνοί -που έλεγε και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος κάποτε- σκεπάζουν το Μοσχάτο από την υπόθεση Αυγενάκη, μα, κυρίως, από τις αποκαλύψεις της γραμματέα του Χριστοφοράκου Κ. Τσακάλου, που κατήγγειλε δωρεές της Siemens στη Ν.Δ., σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σιγή ασυρμάτου από τα κανάλια και το κρυφτό από τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτει, ξανά, στην "παγίδα" που επιχείρησε να στήσει στον Αλ. Τσίπρα, αφού, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, θα κληθεί να πάρει θέση.

Αν βέβαια θέλει να μιλήσει για βία, θα έχει την ευκαιρία, αύριο, μετά τα χθεσινά γεγονότα στα δικαστήρια, να επαναλάβει ότι "η Χρυσή Αυγή έχει περιθωριοποιηθεί, είναι σαν να μην υπάρχει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL