Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Δικαίωμα στην γκρίνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαίωμα στην γκρίνια

Θα μου επιτρέψετε σήμερα να μιλήσω επί προσωπικού. Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω ως μη κάτοχος Ι.Χ. αυτοκινήτου αλλά ως καθημερινός χρήστης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Θα μου επιτρέψετε την γκρίνια και τη διαμαρτυρία όχι από τη θέση του οδηγού, αλλά από τη θέση του επιβάτη - καθήμενου ή όρθιου δεν έχει καμιά σημασία. Ενός επιβάτη που, όπως και κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη, υπέστη την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στην οποία μας υπέβαλε μια ομάδα “δήθεν ειδικών”, που, αφού δεν σκέφτηκε τα απλά και βασικά, τρέχει τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα των αστοχιών και των αβλεψιών του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δεν γίνεται βρε αδερφέ, να μην έχεις σκεφτεί τα αυτονόητα προτού θέσεις σε εφαρμογή ένα ομολογουμένως σωστό και σωστότατο σύστημα, που θα πατάξει επιτέλους τη μαφία που για χρόνια θησαύριζε άλλοτε με πλαστά και άλλοτε με κλεμμένα εισιτήρια. Δεν γίνεται να τινάζεις στον αέρα ένα μέτρο εκσυγχρονισμού των δημόσιων μεταφορών όταν δεν έχεις σκεφτεί δεκάδες μικρές, αλλά υπαρκτές παραμέτρους του συστήματος. Δεν γίνεται να παραδίδεις την πολιτική ηγεσία ενός παραγωγικότατου υπουργείου βορά στα νύχια ενός μηχανισμού προπαγάνδας, δίνοντας δικαίωμα ακόμη και σε γραφικές “Μαρίες Αντουανέτες” να τσιρίζουν από τα δερμάτινα καθίσματα των πολυτελών αυτοκινήτων τους για τα εισιτήρια του λαουτζίκου. Από όπου και να το πιάσεις, δικαιολογίες δεν θα βρεις.

Ειλικρινά, θέλει μεγάλη ικανότητα ώστε κάποιοι “τεχνοκράτες” να μετατρέψουν μια κίνηση εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού των ΜΜΜ σε επικοινωνιακή αστοχία που προσφέρεται ως μάννα εξ ουρανού σε δελτία ειδήσεων που έχουν την ικανότητα να καταπίνουν αμάσητους Αυγενάκηδες και Χριστοφοράκους και να φτύνουν στη μικρή οθόνη τα κουκούτσια από τις ουρές των πολιτών στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού.

Θα σταματήσω την πρωινή γκρίνια, μεταφέροντας τα παράπονα Θεσσαλονικιού φίλου και μέλους ΚΟΙΝΣΕΠ που ήρθε στην Αθήνα για τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στην Τεχνόπολη. “Για δύο μέρες που θα μείνω εδώ, θα πρέπει να βγάλω ηλεκτρονικό εισιτήριο;” ήταν το ερώτημα, στο οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσα να απαντήσω, καθώς μόλις προχθές ενημερωθήκαμε κι εμείς πως θα υπάρξει τελικά πρόβλεψη και για όσους χρησιμοποιούν περιστασιακά τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας και δεν θα χρειάζεται να αγοράσουν είτε ανώνυμη είτε ονομαστική ηλεκτρονική κάρτα. Αυτά και συγγνώμη για την γκρίνια, που ορισμένοι έχουμε δικαίωμα να την εκφράζουμε, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, που δεν ξέρουν τι πάει να πει "ουρά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL