Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ / Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρο που ήδη εφαρμόζεται από πέρσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ / Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρο που ήδη εφαρμόζεται από πέρσι

Στο μνημειώδες σφάλμα να εξαγγείλει ως πρόγραμμα μελλοντικής διακυβέρνησης μέτρο που ήδη έχει υλοποιηθεί από τη νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπέπεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ασθενείς που «εξευτελίζονται» από το σύστημα Υγείας περιμένοντας στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και δήλωσε με στόμφο ότι «μπορούμε να τους τα στέλνουμε στο σπίτι και να γλιτώσουμε αυτούς τους ανθρώπους από μια ταλαιπωρία», αποσπώντας το χειροκρότημα του κομματικού του ακροατηρίου. Μόνο που το μέτρο που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο Μάρτιο, τόσο για τους καρκινοπαθείς όσο και για πλείστες ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων, όπως ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Πειραιώς είχε διαρρεύσει το επίμαχο σημείο της ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ. σε δημοσιογράφους ήδη από την Τρίτη και τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης όσο και η Αριστοτέλους είχαν επισημάνει την γκάφα μεγατόνων. Απτόητος ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε το ήδη εφαρμοζόμενο μέτρο από το βήμα του προσυνεδρίου αργά χθες το απόγευμα.

Εντυπωσιακά ήταν όμως για άλλη μια φορά και τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ που πρόσκεινται στη «γαλάζια» παράταξη. Η όψιμη... εξαγγελία της Ν.Δ. έγινε πρωτοσέλιδος τίτλος, είδηση, υπόσχεση για το μέλλον. Κανείς δεν γνώριζε, κανείς δεν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για ένα επικοινωνιακό ατόπημα ολκής και το ντεσού που διέδωσε η Πειραιώς για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταδόθηκε χωρίς κανένα φιλτράρισμα, καμία επεξεργασία, καμία διασταύρωση.

Τι ισχύει

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε πιλοτικά σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το μέτρο εδώ από την άνοιξη στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Ρέντη, αλλά και σε άλλα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο, όπως επισημαίνει το υπουργείο, να ξεκινήσει σε δεύτερο χρόνο η πλήρης εφαρμογή της για το σύνολο των ασθενών. Άλλωστε, έπειτα από σχετικές ενέργειες της νυν διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, έχει γίνει κανόνας ότι η αποστολή αυτών των σκευασμάτων στην επαρχία από τη φαρμακαποθήκη του Ρέντη γίνεται με ταχυμεταφορά και μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, παραδίδονται κατ’ οίκον στους ασθενείς μέσω ΕΛΤΑ.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, κατά την πλήρη εφαρμογή του μέτρου η αποστολή των φαρμάκων στους ασθενείς θα γίνεται εντελώς δωρεάν, «καθώς με την κεντρική προμήθεια των φαρμάκων από μια αποθήκη του ΕΟΠΥΥ και την ταχυδρομική αποστολή θα υπάρξει οικονομία κλίμακας που θα επιτρέψει αυτήν την παροχή». Απευθυνόμενος στη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν είστε μόνο απελπισμένοι, είστε και αντιγραφέας!».

«Από άλλο πλανήτη»

Με περιπαικτική διάθεση, η Αριστοτέλους σχολίασε το γεγονός λέγοντας ότι «τελικά η παρούσα αξιωματική αντιπολίτευση είναι από άλλο πλανήτη», καθώς «στον πλανήτη Γη δεν έχει επαναληφθεί το φαινόμενο» να «υιοθετεί ως πρόγραμμα μελλοντικής διακυβέρνησης όσα έχουν ήδη υλοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση. Ίσως αν ο κος Μητσοτάκης ανέβαινε μια βόλτα μέχρι τον Υμηττό, ο εξωγήινος κάτοικος του βουνού να τον συμβούλευε να αλλάξει επικοινωνιακό, και όχι μόνο, επιτελείο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Προσθέτει δε ότι «πέρα και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να εμπεδώσει ο κος Μητσοτάκης ότι ο καρκίνος δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά μια νόσος με συνέπειες τόσο στους νοσούντες, όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Οι συνέπειες αυτές δεν αντιμετωπίζονται με εξαγγελίες αλλά με συγκεκριμένες δράσεις, όπως η στελέχωση των νοσοκομείων με ειδικευμένους ιατρούς, ο πενταπλασιασμός των ποζιτρονικών τομογράφων (PET - CT), η εγκατάσταση γραμμικών επιταχυντών σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, η εγκατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία μίνι κυκλοτρονίων, η αντικατάσταση των παλαιωμένων αξονικών και μαγνητικών τομογράφων κ.λπ. Δράσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL