Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Άλλο αρχές, άλλο καναλάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλλο αρχές, άλλο καναλάρχες

Η στάση της Ν.Δ. στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών τον τελευταίο χρόνο, από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, δεν ήταν τίποτε άλλο από τη διαδικασία ανεύρεσης προσχημάτων προκειμένου να μην πει δημοσίως αυτό που εξέπεμπε με τις πράξεις της και τα επιχειρήματά της. Να μην πει δημοσίως και ανοιχτά: “Ναι, είμαστε με τους καναλάρχες και όχι με το δημόσιο συμφέρον”. Ακόμη και το τελευταίο προπύργιο κάλυψης που αναζητούσε για να προστατευτεί έπεσε.

Με τη χθεσινή της στάση στην τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής η Ν.Δ. απέδειξε περίτρανα τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να ικανοποιεί απαρέγκλιτα και κατ' εξακολούθηση όλα τα αιτήματα των καναλαρχών. Διατεινόταν ότι επιζητούσε τη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να κάνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά όταν δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και αναγκάστηκε να συναινέσει στην συγκρότησή του, άρχισε να αποκαλύπτεται η πραγματική στόχευση του Μοσχάτου. Αντέδρασε στο ζήτημα του τιμήματος προκειμένου να εισέλθουν οι καναλάρχες στον διαγωνισμό και τώρα ψήφισε κατά της τροπολογίας που περιελάμβανε όλα όσα ζητάει το ΕΣΡ προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός. Γιατί πολύ απλά δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός και δεν θέλει να πληρώσουν οι καναλάρχες!

Θέλει να συνεχιστεί το ιδιότυπο καθεστώς ανομίας στον τηλεοπτικό χάρτη.

Μπαίνοντας πια στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης, η Ν.Δ. με τη στάση της απέδειξε πόσο δέσμια είναι των κάθε λογής συμφερόντων και επιχειρηματικών λόμπι, καθώς δέχτηκε να βάλει άλλο ένα αυτογκόλ αφού δεν μπορεί να εξηγήσει με λογικά επιχειρήματα γιατί θέλει κάποιοι να λυμαίνονται δημόσια αγαθά εις βάρος των πολιτών. Και, τέλος, να παραταχθεί με το καθεστώς της ανομίας που έχουν συνηθίσει επί χρόνια οι μιντιάρχες.

Αντί γι' αυτό, η Ν.Δ. προσπαθεί μάταια να πει στην ελληνική κοινωνία ότι ανομία, και μάλιστα γενικευμένη κατά τον προσφιλή της όρο, είναι τα Εξάρχεια. “Γενικευμένη ανομία” κατά τη Ν.Δ. είναι ο ληστής, ο δολοφόνος, ο εγκληματίας και αυτού του είδους η παραβατικότητα, που έτσι κι αλλιώς, όπως αποδεικνύεται, η αστυνομία την αντιμετωπίζει καλά εξιχνιάζοντας υποθέσεις.

Όμως, για την ουσιαστική ανομία της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των μεγάλων συμφερόντων, των χορηγιών της Siemens και όλων των άλλων σκελετών που κρύβουν στην ντουλάπα τους.... ούτε κουβέντα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL