Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Δεν τους βγαίνει ούτε η "ανομία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν τους βγαίνει ούτε η "ανομία"

Το σερί της πολιτικής αστοχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται σε ρυθμούς που τείνουν να ξεπεράσουν τα κατώτατα όρια της σοβαρότητας που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει, προς τη λειτουργία του πολιτεύματος, να διαφυλάσσει. Η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας στην παρουσίαση μιας εικόνας γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στη χώρα και η καθημερινή επανάληψη της ρητορείας περί «ανοχής της κυβέρνησης στη βία και την παραβατικότητα» έρχονται και ακυρώνονται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάζεται να στέλνει με κρύα καρδιά συγχαρητήρια μηνύματα προς την Ελληνική Αστυνομία έπειτα από κάθε επιτυχία της.

Το στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας είναι κάθε μέρα και πιο εμφανές στους πολίτες, καθώς γίνονται μάρτυρες της αγωνιώδους προσπάθειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδείξει την έλλειψη ασφάλειας σε μείζον ζήτημα για την κοινωνία, ενώ την ίδια ώρα διαβάζουν το συγχαρητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύλληψη του 29χρονου που σχετίζεται με την αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.

Η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας στο προσφιλές της πεδίο περί “νόμου και της τάξης”, ελλείψει καταστροφολογικών επιχειρημάτων στο πεδίο της οικονομίας, όπου έχει καταγραφεί η πλήρης κατάρρευση της στρατηγικής της, τείνει να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που βλέπει ένα προς ένα τα πολιτικά του χαρτιά να “καίγονται” από την ίδια την πραγματικότητα που αλύπητα τον διαψεύδει. Ειδικότερα στο θέμα της υποτιθέμενης “ανομίας”, τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα στελέχη της Ν.Δ. έχουν υιοθετήσει την ακροδεξιά ατζέντα της “ανοχύρωτης χώρας”.

Εκεί πάντως που η κατά τα άλλα λαλίστατη Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη φωνή της είναι η υπόθεση του γραμματέα της, για τον οποίο, παρά τον θόρυβο που δημιούργησαν τα δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, δεν έχει δοθεί η παραμικρή απάντηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση, που τόσο κόπτεται για τον νόμο και την τάξη, εξακολουθεί να σιωπά για τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που αφορούν τον Λ. Αυγενάκη και τον φέρουν “να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL