Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Πόλος σταθερότητας η Ελλάδα

"Νέο πόλο σταθερότητας" χαρακτήρισε την Ελλάδα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, υποστηρίζοντας πως "αυτή την στιγμή το διεθνές σύστημα δεν αντέχει μια αποσταθεροποίηση της Ελλάδας".

Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του (ΕΡΤ3) υπογράμμισε την ανάγκη "να ζητήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη, με στόχευση για παράδειγμα στην οικονομία, που το έχουμε ανάγκη". Και εξήγησε πως μια τέτοια βοήθεια θα ήταν η επιστροφή των κερδών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα στην χώρα μας όπως είχε συμφωνηθεί.

"Το να αγοράζει ένας ιδιώτης φτηνά ομόλογα και να βγάζει υπερκέρδη από την αύξηση της αξίας τους, σήμερα είναι θεμιτό. Όμως για ένα κράτος ή για ένα θεσμό είναι αθέμιτο. Ελπίζω τα χρήματα αυτά να επιστραφούν. Εάν δεν συμβεί αυτό, πρέπει να αξιοποιηθούν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ή ως εγγύηση για την έξοδο στις αγορές", τόνισε ο Στ. Κούλογλου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος

Ερώτηση στην Κομισιόν για την καταπολέμηση της οικονομικής απάτης και του οικονομικού εγκλήματος κατέθεσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής (EPPO).

"Το 2015, απάτες οικονομικής φύσεως στοίχισαν στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών 637,6 εκατ. ευρώ" και την ίδια στιγμή "το κόστος της απάτης που σχετίζεται με τον ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ ετησίως", τόνισε ο ίδιος, επικαλούμενος τις δύο τελευταίες σχετικές εκθέσεις της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη, οκτώ κράτη-μέλη (Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία και Ολλανδία) αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή. Ο ευρωβουλευτής ρώτησε σχετικά την Κομισιόν τι μέτρα θα πάρει, ώστε να προχωρήσει η συνεργασία της EPPO με όλα τα κράτη-μέλη και «να συμμορφωθούν με τις επιταγές της σχετικής Οδηγίας 2017/1371 για την καταπολέμηση της οικονομικής απάτης». Ακόμη, ρώτησε «τι κονδύλια προβλέπονται και από ποιες πηγές, για τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών στα κράτη - μέλη που θα συνεργάζονται με την EPPO», αλλά και για το ενδεχόμενο η νέα αρχή να συνεργαστεί με πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), καθώς και για τα μέτρα που θα προβλεφθούν για την προστασία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL