Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ακροδεξιός αντιπρόεδρος, μοιραίος πρόεδρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιός αντιπρόεδρος, μοιραίος πρόεδρος

Είναι αδόκιμο να λέμε τη Ν.Δ. Κεντροδεξιά. Είναι συγκυριακό που Δεξιά και Κέντρο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόμμα”. Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης στον κινηματογράφο Αβάνα την Κυριακή, στην εκδήλωση «Η ατυχής στη χώρα μας παρουσίαση της ατομικής ελευθερίας ως προνόμιο της Αριστεράς», που οργάνωνε η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Ψυχικού, Φιλοθέης με ομιλητές τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον Σάκη Μουμτζή, πολιτικό αναλυτή και συγγραφέα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε λοιπόν, παρουσία Σαμαρά... ότι “ο όρος Κεντροδεξιά που χρησιμοποιείται σήμερα (από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη), είναι συγκυριακός και σε καμιά περίπτωση προγραμματικός και διακηρυκτικός για την ταυτότητα της συντηρητικής παράταξης, καθώς αυτή θα είναι γνήσια δεξιά, χωρίς κεντρώες προσμείξεις, την επόμενη μέρα…”!

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί ο πολιτικός που εσχάτως ορκίστηκε από τις σελίδες της “Καθημερινής” πως ουδεμία σχέση έχει με την Ακροδεξιά. “Την επταετία την αντιμετώπισε η Δεξιά ενοχικά” είπε στο ακροατήριό του ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους νοσταλγούς της χούντας που καταχειροκρότησαν το θάρρος του να δηλώσει υπερήφανος για τους πολιτικούς του προγόνους. Όταν μάλιστα ξεστόμισε το “οι κομμουνιστές δεν πολέμησαν ποτέ τούς ναζί, μην ντρέπεστε να το πείτε” το όποιο κεντροδεξιό προφίλ είχε επιχειρήσει εξ ανάγκης να χτίσει διελύθη μεμιάς εις τα εξ ων συνετέθη. Στον ακροδεξιό του κατήφορο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. συμπαρασύρει πλέον ολόκληρο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν καυχιέται δημοσίως πως πέρασε η άποψή του και ορθώς καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την “ταυτότητα φύλου”.

Με σαφείς βλέψεις προς τη συγγενική εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής, ο Άδωνις Γεωργιάδης πέταξε την Κυριακή το κεντροδεξιό προσωπείο και αποκάλυψε την πολιτική ταυτότητα που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο καθυβρίζοντας στο παρελθόν τούς εκάστοτε αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας. Επιχειρώντας να καθορίσει αυτός την ιδεολογική πορεία που το κόμμα του θα ακολουθήσει στη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερσκέλισε τον αρχηγό του που δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την ακροδεξιά αυτή στροφή. Το βάρος της ιδεολογικής μετατόπισης της Ν.Δ. προς τα άκρα βαραίνει αποκλειστικά και κύρια τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που, μοιραίος και άβουλος, παρακολουθεί τη διολίσθηση του κόμματός του στα ιδεολογικά λασπόνερα του αντιπροέδρου του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL