Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Όταν η ΟΝΝΕΔ "ανακουφιζόταν" στο Δημόσιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όταν η ΟΝΝΕΔ "ανακουφιζόταν" στο Δημόσιο

Δουλειά στο Δημόσιο ή δουλειά μέσω ιδιωτικών επενδύσεων; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι νέοι με αφορμή το δεύτερο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα από 12 ερωτήσεις με πολλαπλές απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία καλεί τους πολίτες να διαμορφώσουν όχι μόνο το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, αλλά και το πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τη νέα γενιά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο σκέλος του ερωτηματολογίου η Ν.Δ. ζητάει από τους νέους να απαντήσουν “Ποια θα έπρεπε να είναι η βασική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης για τους νέους;” δίνοντας τις παρακάτω τρεις εναλλακτικές απαντήσεις:

- Να τους βρει δουλειές μέσω ιδιωτικών επενδύσεων.

- Να κάνει την εκπαίδευση όπλο των νέων για το μέλλον.

- Να τους ανακουφίσει έστω προσωρινά με κάποιες θέσεις στο δημόσιο (εδώ γελάμε)

Οι απαντήσεις των νέων θα εκτιμηθούν και να αξιολογηθούν από το προεδρείο της ΟΝΝΕΔ που οργανώνει το δεύτερο προσυνέδριο της Ν.Δ. και αποτελείται από μια σειρά προσώπων που στα χρόνια της βραχείας επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας που όλως τυχαίως έχει συμπέσει με δεξιά διακυβέρνηση της χώρας, έχουν “ανακουφισθεί προσωρινά με κάποιες θέσεις στο Δημόσιο”. Και επαγγελματίες “μετακλητούς υπαλλήλους” θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΟΝΝΕΔ καθώς έχουν θητεύσει σε γραφεία υπουργών, βουλευτών αλλά και σε ΝΠΔΔ, γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη στον ιδιωτικό τομέα. Χαρακτηριστικότερο όλων των παραδειγμάτων “προσωρινής ανακούφισης με κάποια θέση στο δημόσιο” αποτελεί ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, που μόλις το 2015 και μετά την εκλογική ήττα του Αντώνη Σαμαρά, έπαψε να εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή. Ανάλογη περίπτωση και αυτή του γραμματέα της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Καρασαρίνη, με μακρά επαγγελματική “ανακούφιση” ως μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας επίσης. Και ο κατάλογος των “προσωρινά ανακουφιζόμενων στο Δημόσιο” γαλάζιων νέων συνεχίζεται στα κατάστιχα της ΟΝΝΕΔ δημιουργώντας μια στρατιά νέων που μπορεί να ομνύουν στο όνομα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ελεύθερης αγοράς αλλά όταν το κόμμα τους βρίσκεται στην κυβέρνηση κάνουν ουρά για έναν μισθό δημοσίου.

Μακριά από την εξουσία αλλάζουν τα πράγματα. Τότε έρχονται τα γαλάζια ερωτηματολόγια. Αρχίζει το γαλάζιο τροπάρι του σπάταλου δημόσιου τομέα μέχρι... την επόμενη κατάληψη της εξουσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL