Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς πόνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς πόνο

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Την προηγούμενη Τετάρτη, 33 πολίτες - μέλη του Συλλόγου “Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης” κατέθεσαν αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου ώστε να τους χορηγηθεί η φαρμακευτική κάνναβη που κρίνεται απαραίτητη για την ανακούφισή τους και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να τους επιτραπεί η αυτοκαλλιέργεια εάν ο ΕΟΦ δεν μπορέσει να τον προμηθεύσει με το φάρμακό τους. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Σύρος, που όχι μόνο δεν κρύβει το ότι καλλιεργεί κάνναβη ώστε να τη χρησιμοποιεί ως αναγκαίο για την υγεία του φάρμακο, αλλά ανήκει και στην ομάδα των ανθρώπων που μιλάνε δημόσια χωρίς φόβο για αυτό εδώ και χρόνια.

Αμέσως μετά την κατάθεση των αιτήσεων σε ΕΟΦ και υπ. Δικαιοσύνης, ο Κων. Σύρος εμφανίσθηκε στο δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά τη νομιμοποίηση της αυτοκαλλιέργειας του φυτού για ιατρική και μόνο χρήση. Αποτέλεσμα της δημόσιας έκθεσής του ήταν λίγες ώρες μετά να δεχθεί την επίσκεψη της αστυνομίας στο σπίτι του στο Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια αυτός και η πέντε μηνών έγκυος γυναίκα του να βρεθούν στα κρατητήρια του τμήματος και σήμερα το πρωί αναμένεται να μεταφερθεί στην Κόρινθο ώστε να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα κατηγορούμενος για παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 43χρονος Κων. Σύρος έχει διαγνωσθεί πως πάσχει από εξελκυσμό του βραχιονίου πλέγματος, καθώς μετά από ατύχημα που είχε στα 17 του, έχουν “ξεριζωθεί” τα νεύρα που συνδέουν το αριστερό του χέρι με τον νωτιαίο μυελό και η αναπηρία του είναι της τάξης του 67% και η προσωπική του ιστορία δημοσιεύθηκε το 2015 στην ιστοσελίδα Vice. Ο πρόεδρος του συλλόγου “Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης” έχει στο παρελθόν συλληφθεί δύο ακόμη φορές από τα όργανα μιας Πολιτείας που χαρακτηρίζει ποινικό αδίκημα το δικαίωμά του σε μια ζωή δίχως πόνους. Μετά και την χθεσινή σύλληψη του Κων. Σύρου, τα μέλη του συλλόγου στέλνουν το μήνυμα πως “Η κάνναβη είναι το φάρμακό μας. Δεν φοβόμαστε! Δεν κρυβόμαστε! Συνεχίζουμε...” και ζητούν τη νομιμοποίηση της αυτοκαλλιέργειας, η οποία όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν “απειλεί τα μελλοντικά κέρδη των νομιμόφρονων υπηρετών της απληστίας και της ανοησίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL