Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Κ. Παπανάτσιου: Έρχεται η λοταρία αποδείξεων, πρώτη κλήρωση τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: Έρχεται η λοταρία αποδείξεων, πρώτη κλήρωση τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου (Video)

Τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου φιλοδοξεί το υπουργείο Οικονομικών να διενεργηθεί η πρώτη κλήρωση της λοταρίας με τις αποδείξεις δήλωσε η υφυπουργός προσθέτοντας ότι στην πρώτη κλήρωση θα κληρωθούν 1.000 επί 1.000 δηλαδή 1 εκ. ενώ αν δεν γίνει ως τα τέλη Οκτωβρίου, θα έχουμε δύο κληρώσεις μέσα στο Νοέμβριο.

Ήδη όπως τόνισε η υφυπουργός σε όσους χρησιμοποιούν κάρτες έρχεται ενημέρωση από τις τράπεζες και βλέπουν το αφορολόγητο ποσό που έχουν συγκεντρώσει στο λογαριασμό τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντικειμενικές αξίες ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «πολυσύνθετο θέμα» ενώ όπως ενημέρωσε υπάρχει ειδική ομάδα εργασίας που εξετάζει τις αλλαγές που θα γίνουν.

«Πρέπει να δούμε που είναι οι εμπορικές αξίες σε κάθε περιοχή και να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές» και όπως δήλωσε η κ. Παπανάτσιου ειδική ομάδα εργασίας μελετά το θέμα με βάση ένα δείγμα 10 περιοχών. «Οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες αλλά κατά περιοχή καθώς σε κάποιες περιοχές μπορεί να είναι πάνω από 40% ή και κάτω». Αναφερόμενη στις δυσκολίες που υπάρχουν για τον προσδιορισμό τους υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιοχές που δεν έχει γίνει καμία αγοραπωλησία ώστε να έχουμε δείγματα για την αλλαγή των εμπορικών αξιών. Ωστόσο όπως είπε η διαμόρφωση της αξίας του ακινήτου πρέπει να λάβει υπόψη της πάρα πολλά πράγματα.

Για τις αλλαγές στα τέλη της κυκλοφορίας η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει μια πιο δικαιότερη κατανομή όμως όπως υποστήριξε «δεν υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές οι οποίες θα περιοριστούν στους πολύτεκνους» και τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν.

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι ετοιμάζεται η πλατφόρμα για το Airbnb, ενώ για το φόρο υπεραξίας είπε ότι υπάρχει αναβολή με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία και θα εξεταστεί στο μέλλον. 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL