Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Δ. Τζανακόπουλος: Χρειάζεται ψυχραιμία να μην προσπαθούμε να εξάγουμε πολιτική υπεραξία από μια τραγική εξέλιξη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Χρειάζεται ψυχραιμία να μην προσπαθούμε να εξάγουμε πολιτική υπεραξία από μια τραγική εξέλιξη (Video)

https://www.youtube.com/embed/eSuqXLHsOqw

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Χρειάζεται ψυχραιμία και από τον πολιτικό κόσμο, ώστε να μην προεξοφλούμε καταστάσεις και να μην προσπαθούμε να πολιτικοποίησουμε ένα γεγονός το οποίο δεν μοιάζει εκ πρώτης όψεως να είναι πολιτικό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέστησε «να μην προσπαθούμε να εξάγουμε πολιτική υπεραξία από μια τέτοια τραγική εξέλιξη και συνέστησε "ηπιότητα και ψυχραιμία". Να αφήσουμε την ελληνική αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Δεν υπάρχει λόγος το πολιτικό σύστημα να εντείνει διχασμούς και διαιρέσεις».

Παραφιλολογία τα νέα μέτρα

«Πρόκειται για παραφιλολογία» είπε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφορικά με την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων υπογραμμίζοντας ότι χθες το ίδιο το νομισματικό ταμείο και η επικεφαλής του Ταμείου, κ. Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν ζητάει άλλα μέτρα.

"Η Ελλάδα βγαίνοντας από την κρίση γίνεται πεδίο οικονομικών εξελίξεων και επενδύσεων" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζονας ότι "με βάση τα στοιχεία και τις δηλώσεις του ΔΝΤ δεν υπάρχει κανένα θέμα νέων μέτρων, όχι μόνο θα πιάσουμε τους στόχους αλλά θα διανείμουμε και το πλεόνασμα. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Η πρόβλεψη του ΔΝΤ για το 2018 είναι 2,2% πρωτογενές πλεόνασμα παρά του ότι έλεγε πριν λίγους μήνες έλεγε 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Το ΔΝΤ έχει υπεραπαισιόδοξο τρόπο να εκτιμά τα νούμερα και πολλές φορές έχει πέσει έξω όπως το 2016. Από τη στιγμή που υπάρχει από την α’ αξιολόγηση ο δημοσιονομικός διορθωτής, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για νέα μέτρα» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «θα πιάσουμε τους στόχους του 2017 και θα διανείμουμε κοινωνικό μέρισμα».

Χαμηλή η ποιότητα του λόγου της Ν.Δ. ρέπει προς την ακροδεξιά

«Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου εγκρίθηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και υπερβαίνει το σύνολο της συμπολίτευσης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρετίζοντας την "ειλικρινή φιλελεύθερη στάση του Ποταμιού" σε αντίθεση σε αντίθεση με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες θέλουν να παρουσιάζουν εαυτούς ως προοδευτικούς ή φιλελεύθερους, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι είτε να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους είτε να ρέπουν προς την ακροδεξιά, όπως η Νέα Δημοκρατία".

Ο κ. Τζανακόπουλος προανήγγειλε το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους. Θα βοηθήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Δεν τίθεται θέμα χρήσης κάνναβης, δεν τίθεται θέμα χρήσης κάνναβης, όπως προσπάθησε να το επικοινωνήσει η Ν.Δ. Η κυβέρνηση είναι ενιαία και το υπουργείο Υγείας θα βρει τον καταλληλότερο τρόπο ρύθμισης».

Απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος η επένδυση στο Ελληνικό

Προφανής ο συνειρμός για επίδειξη δύναμης για τη χθεσινή πτήση του πρωθυπουργού με F16 πάνω από το Αιγαίο ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε ότι η πτήση του πρωθυπουργού είχε κάποιον συμβολισμό πέρα από το να δείξει ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο πλάι των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σχολίασε ότι η επίσκεψη και η συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς διεθνών επαφών του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης καθώς η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων.

Τέλος μιλώντας για το Ελληνικό τόνισε ότι η επένδυση είναι απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Το Ελληνικό εκκρεμούσε από το 2012 και αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να παρακάμψει το νόμο. Αντίθετα ο πιο ασφαλής δρόμος είναι η τήρηση του νόμου.

Πολιτική τοποθέτηση εξυπηρετεί το δημοσίευμα και όχι αντικειμενική δημοσιογραφία

«Οι φίλοι μας από την El Pais να ξαναρίξουν μια ματιά στο τι έγινε το καλοκαίρι του 2015 και ποιες τακτικές ακολουθήθηκαν από τους ευρωπαίους ηγέτες για να οδηγηθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός τότε στη συμφωνία με τους δανειστές" σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το να περιγράφεις ως κωλοτούμπα το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που χαρακτηρίστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου ως περιστατικό που δεν ταιριάζει στην δημοκρατική παράδοση  της δυτικής κοινωνίας είναι τραβηγμένο και εξυπηρετεί πολιτικές τοποθετήσεις και λιγότερο την αντικειμενική δημοσιογραφία».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL