Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
"Το γαρ πολύ της θλίψεως..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Το γαρ πολύ της θλίψεως..."

Τελικά και να θέλεις να τους πάρεις στα σοβαρά δεν σε αφήνουν. Εκεί που λες να ξεχάσεις τους εξωγήινους του Υμηττού και να τα χρεώσεις όλα σε μια κακή στιγμή του καλύτερου βιογραφικού της χώρας, έρχεται το ανανεωμένο γραφείο τύπου της Ν.Δ. και επιβεβαιώνει τον Καισάριο Δαπόντε για τον περίφημο στίχο “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην”. Μία παραφροσύνη που τελικά δεν εξαντλήθηκε στον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του αντιμετώπισαν το θέμα της ταυτότητας φύλου αλλά επεκτείνεται σε ένα ακόμη κοινωνικά ευαίσθητο θέμα που αφορά γονείς παιδιών με αυτοάνοσα νοσήματα και ασθενείς που πάσχουν από αυτισμό ή επιληψία και έχουν καταφύγει στην χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων ιατρικής κανναβιδιόλης, αφού στα συγκεκριμένα αναγνωρίζουν ανακουφιστικές ιδιότητες. Με αυτό λοιπόν το θέμα αποφάσισε το «φιλελεύθερο» κόμμα να βγάλει και πάλι μπροστά το αποκρουστικό πρόσωπο του λαϊκίστικου σκοταδισμού που εσχάτως το διακρίνει.

Το έδαφος έσπευσαν να στρώσουν από το απόγευμα της Τετάρτης κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες που από τη μία παρουσίαζαν το υπουργείο Υγείας να απελευθερώνει τα ναρκωτικά και από την άλλη έστηναν ενδοκυβερνητική κρίση βρίσκοντας πρόθυμους βουλευτές των ΑΝΕΛ να δηλώνουν επιφυλάξεις για την ψήφιση ενός τόσο “επικίνδυνου” νομοσχεδίου. Από κοντά την επόμενη ημέρα και πάλαι ποτέ σοβαρές εφημερίδες να σπέρνουν “χασισοχώραφα” και να θερίζουν “καρανίκες” κι εκεί που λες “τι πίνουν και δεν μας δίνουν” όλοι αυτοί οι επικίνδυνα γραφικοί τύποι έρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υιοθετεί αυτόν τον παραλογισμό ρωτώντας με περισσή υποκρισία “τι πίνει η κυβέρνηση και δεν τους δίνει”.

Τι να τους πεις και τι να τους απαντήσεις; Πώς να αντιμετωπίσεις την επικίνδυνη βλακεία τους; Να τους πάρεις στα σοβαρά ή να το γυρίσεις στην πλάκα με κίνδυνο πάντα να προσβάλεις τα βιώματα και τα προβλήματα των ασθενών και των οικογενειών τους που η χρήση ιατρικής κανναβιδιόλης αφορά και τα οποία ένας τυφλός αντιπολιτευτικός μηχανισμός γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του προσκειμένου να τσιγκλήσει τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά των πιο συντηρητικών πολιτών που ζουν ανάμεσά μας; Αντί άλλης απάντησης θα χρησιμοποιήσω τη χιουμοριστική απάντηση χρήστη του Διαδικτύου που νομίζω πως αρμόζει στο γραφείο τύπου της Ν.Δ.: “Δεν θα νομιμοποιηθεί απλά η ιατρική κάνναβη. Θα χορηγείται υποχρεωτικά στα παιδιά μαζί με τα σχολικά γεύματα, λίγο πριν τους αλλάξουν το φύλο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL