Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.2°C23.5°C
2 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.1°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C24.9°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.1°C
0 BF 72%
Χ. Μαντάς: Σε πιο προοδευτική κατεύθυνση η χώρα μας με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαντάς: Σε πιο προοδευτική κατεύθυνση η χώρα μας με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (Video)

«Αυτό σημαίνει ότι τα διεμφυλικά άτομα δεν χρειάζονται ως προϋπόθεση να έχουν κάνει χειρουργική επέμβαση, ή να έχουν ψυχιατρική γνωμάτευση για να κατοχυρώσουν τη νέα τους ταυτότητα» εξήγησε ο κ. Μαντάς προσθέτοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πιο προοδευτική κατεύθυνση  με την ψήφιση του νομοσχεδίου. 

O κ. Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του που «ο κ.κ.  Άνθιμος κράτησε μια πιο ήπια στάση από αυτή της ανακοίνωση της ιεραρχίας. Η εκκλησία κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει κύρια χαρακτηριστικά της την αγάπη και την αλληλεγγύη.”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της δεδηλωμένης υπογράμμισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα περί δεδηλωμένης η οποία γίνεται είτε με πρόταση μομφής, είτε με απόρριψη αίτησης για την εμπιστοσύνη, ή την ψήφιση σοβαρών νομοθετημάτων όπως ο προϋπολογισμός».

«Σκοπεύουμε να συζητήσουμε με τους βουλευτές όπως κάθε φορά πράττουμε καθώς όπως φάνηκε ότι ήταν δύσκολο και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν» πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.

Επισήμανε μάλιστα ότι «είναι πάρα πολύ εμφανές και κανείς δεν κρύβει ότι έχουμε διαφορές με τους ΑΝΕΛ. Δεν υπήρξε η κυβερνητική πλειοψηφία στο συγκεκριμένο κρίσιμο άρθρο. Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά και αναστοχασμούς, αλλά δεν αλλάζει το μείζον ότι η χώρα έκανε ένα βήμα μπροστά».

Kατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL