Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Το Βατερλώ του ετεροπροσδιορισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Βατερλώ του ετεροπροσδιορισμού

Ένα σημαντικό νομοσχέδιο, που αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας κοινότητας που έχει πέσει θύμα του χειρότερου bullying, είναι πλέον νόμος του κράτους, και αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Όχι μόνο όσων διεκδικούσαν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αλλά και όλων όσοι, κόμματα, βουλευτές, οργανώσεις και ακτιβιστές, τους υποστήριξαν στη δίκαιη αυτή μάχη.

Αυτή η μεγάλη μάχη είχε και έναν μεγάλο χαμένο. Είναι το μπλοκ όσων αρνήθηκαν στη μικρή αριθμητικά ομάδα πολιτών το δικαίωμα στην επιλογή. Πρόκειται για ένα τόσο ανομοιογενές μωσαϊκό, που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε μπλοκ του ετεροπροσδιορισμού.

Η Ν.Δ. προσπάθησε να κρυφτεί επί ημέρες πίσω από τους ΑΝ.ΕΛΛ., ετεροπροσδιορίζοντας τη στάση της. Στη συνέχεια, αγκάλιασε τις απόψεις της Εκκλησίας, και όταν οι ΑΝ.ΕΛΛ. πήραν θέση υπέρ του νόμου, έφτασε στο σημείο, εκτός από τη χρυσαυγίτικη ρητορική, να επικαλεστεί “εξωγήινους” για να καταλήξει ότι διαφωνεί με τον συγκεκριμένο νόμο “για ένα πιστοποιητικό”.

Φυσικά, και το πιστοποιητικό να μην υπήρχε, θα έβρισκε ορθογραφικά λάθη, μεγάλα κενά στις παραγράφους και άλλα τινά. Η Ν.Δ. εν τέλει επέλεξε τον σκοταδισμό και υπέστη το δικό της Βατερλώ.

Το ζήτημα που εισήγαγε στον δημόσιο διάλογο το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων να κάνει με ψηφοθηρία. Το θέμα όχι μόνο δεν είναι δημοφιλές αλλά όποιος το υποστηρίζει κινδυνεύει να χάσει ψήφους από το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας. Για να είμαστε ακριβείς, στο ζήτημα της ταυτότητας φύλου κρίθηκε η σοβαρότητα κομμάτων και βουλευτών.

Κρίθηκε ποιοι είναι με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ποιοι είναι α λα καρτ. Ποιοι αναγνωρίζουν δικαιώματα μόνο για τα μέλη τους και, το χειρότερο, ποιοι είναι έτοιμοι να αρνηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάποιους απλώς και μόνο για να ανέβουν στην κυβέρνηση χέρι - χέρι με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την πιο ανάρμοστη σύμπλευση σκοταδισμού, καιροσκοπισμού και αμοραλισμού. Όταν δε αυτό γίνεται με το επιχείρημα του “εξωγήινου στον Υμηττό” και ανάγοντας το θέμα σε ζήτημα ψυχιατρικής, είναι σαν να πετάς πρώτα στον Καιάδα τον “ελαττωματικό” και, αν ζήσει, να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο ξερονήσι του bullying.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL