Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα η συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού της οποίας όμως τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Τραγουδούν οι Ελεονώρα Ζουγανέλη και Δήμητρα Σελεμίδου.

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού και ολόκληρο τον Σεπτέμβριο η «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά καταλήγει σε μια πανηγυρική τελευταία βραδιά με τη φιλική συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου και του Θανάση Αλευρά στη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές από τους δώδεκα επικρατέστερους τραγουδοποιούς της Ζαρντινιέρα Academy, αλλά θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός δώδεκα επίσης stand up κωμικών.

Ο καλοκαιρινός κύκλος συναυλιών Music Escapades στους ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ ολοκληρώνεται με την εμφάνιση του θαυμάσιου δημιουργού της electronica Σεραφείμ Τσοτσώνη στα Πανοραμικά Σκαλιά με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο του Resistance Festival που πραγματοποιείται εκεί ο Γιάννης Αγγελάκας με την μπάντα του, τους 100o C και οι Nightstalker και Lost Bodies στην ΑΣΚΤ.

Help! A Beatles Tribute, δηλαδή το αθηναϊκό συγκρότημα που αποδίδει με αυθεντικότητα και καλαισθησία αποκλειστικά τραγούδια των Beatles, στο ιστορικό «Κύτταρο» που ξεκινάει έτσι τη νέα σεζόν.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου για το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου μια μεγάλη συναυλία στην οποία θα παρουσιαστεί το νέο έργο του συνθέτη και σολίστ του σαντουριού Ανδρέα Κατσιγιάννη «1906 - Αγχίαλος» από τη λαϊκή ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας που ο ίδιος ίδρυσε και διευθύνει με σολίστ τον βιολιστή Λευτέρη Ζέρβα, την ερμηνευτική συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Ελένης Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση, Ζαχαρία Καρούνη και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και αφηγητή τον Τάσο Νούσια και στο δεύτερο μέρος θα υπάρξει ένα αφιέρωμα στην Θράκη και στον μέγιστο παραδοσιακό ερμηνευτή Χρόνη Αηδονίδη ο οποίος κατάγεται από εκεί με τη συμμετοχή πολλών ερμηνευτών και δεξιοτεχνών μουσικών αλλά και χορευτικών ομάδων της περιοχής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η παράσταση στην «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά με προσκεκλημένους τους Διονύση Σαββόπουλο, Χρήστο Λούλη και Γιώργο Χατζηπαύλου πραγματοποιείται την Κυριακή εξ' αιτίας της αναβολής της την περασμένη Τετάρτη λόγω βροχής.

Ως επιστέγασμα της τελετής λήξης του διεθνούς φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων Animasyros 10 που πραγματοποιείται στη Σύρο ο Theodore θα εμφανιστεί στα σκαλιά του δημαρχείου της Ερμούπολης με ελεύθερη φυσικά είσοδο.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου δύο από τις πιο δυναμικές αθηναϊκές rock μπάντες, οι Big Noise Attack και Noise Figures -και αμφότερες επίσης δίδυμα κιθαρίστα και ντράμερ μόνο!- στο «Gagarin 205».

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου το γνωστό πλέον αφιέρωμα σε τραγούδια τα οποία γράφτηκαν σε στίχους του Νίκου Γκάτσου με τον Μανώλη Μητισιά και την Καριοφυλλιά Καραμπέτη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Μέχρι και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου οι Iasis, το world jazz συγκρότημα του οποίου ηγείται ο κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης και συναποτελείται από τέσσερις ακόμα σολίστ των πνευστών, της λύρας, του μπάσου και των ντραμς με προσκεκλημένους τον Ορφέα Περίδη, την Έλλη Πασπαλά και τη Μαρίνα Σάττι στο «Half Note Jazz Club».

Και τις τρεις επόμενες Παρασκευές, μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, η Παυλίνα Βουλγαράκη με την πενταμελή μπάντα της (κιθάρα, βιολί, keyboards, μπάσο και ντραμς) στο Club του «Σταυρός του Νότου».

Η ομάδα Κορμοράνος εορτάζει τα δέκα πέντε χρόνια από την ίδρυσή της με μια συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν τα αθηναϊκά rock γκρουπ Acid Baby Jesus, Dollkraut, Man Duo και The Voyage Limpid Sound στο «Gagarin 205».

Ο Ελληνοϊορδανός δημιουργός της electronica Tareq με support το electronic rock γκρουπ Foam στο «Hoxton» με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL