Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.6°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.1°C21.0°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C19.3°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.4°C22.2°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
4 BF 72%
Σ. Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει θα διαψευστούν όσοι επενδύουν στο αντίθετο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει θα διαψευστούν όσοι επενδύουν στο αντίθετο (Video)

https://www.youtube.com/embed/L2oirHi3snc

Παράλληλα, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μη σεβαστούμε την κληρονομιά, να μην τηρούμε καθυστερήσεις και να μην σεβόμαστε την κοινότητα των αρχαιολόγων» και διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την προστασία των αρχαιότητων. Υποστήριξε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από όσους επενδύουν «στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει αυτά τα έργα, όμως κάνουν λάθος».

Εξήγησε ότι η όλη συζήτηση στο ΚΑΣ αφορά αν θα προκηρυχθεί το Ελληνικό, ως χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και όχι ως αρχαιολογικός χώρος, κάτι που έχει μεγάλη διαφορά. Πρόσθεσε δε, ότι «ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα»  προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι οι εργολάβοι να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Τέλος πρότεινε αν χρειαστεί το μνημόνιο για την επένδυση, να περάσει από τη Βουλή ώστε να έχει αυξημένη ισχύ, για να μην υπάρχουν φόβοι για καθυστερήσεις είπε ο κ. Πιτσιόρλας. Επανέλαβε τέλος ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα το 2018 θα μπουν οι μπουλντόζες και το έργο θα περάσει σε φάση υλοποίησης.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL