Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Avgileaks / Σχέδιο... Animal Planet
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Avgileaks / Σχέδιο... Animal Planet

Το πρότζεκτ “Ανισότητες και δημόσια εκπαίδευση” ανέλαβε μικρή κλειστή ομάδα “γαλάζιων” στελεχών, με κορυφαίο στόχο να καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο προτάσεων προς τον πρόεδρο του κόμματος προκειμένου τα παιδιά τής δημόσιας εκπαίδευσης να έρθουν σε μια πρώτη επαφή για τις θεωρίες της ανθρώπινης φύσης.

Πρώτο μέλημα της επιτροπής είναι να κατανοήσει γιατί υπήρξε μεγάλη αντίδραση στη φράση του Κ. Μητσοτάκη ότι οι ανισότητες είναι στην ανθρώπινη φύση.

Όπως επισημαίνεται στο πρώτο κείμενο διαπιστώσεων “Η πλειονότητα όσων αντιδρούν δεν έχει πρόσβαση στο Animal Planet. Δεν έχουν δει ούτε μια φορά λάιον να τρώει ζέμπρα. Έλεφαντ να πατάει τάιγκερ. Επιπλέον, έχουν ατονήσει στη συλλογική μνήμη οι εικόνες αυτής της μικρής πλην αγνής χούφτας τσιφλικάδων που προσπαθούσε να ταΐσει χιλιάδες κολίγους, βάζοντάς τους να δουλεύουν για να είναι χρήσιμοι τουλάχιστον”.

Σε άλλο σημείο τονίζουν ότι κύριος λόγος της “φρικτής αντιμετώπισης των ιδεών του Κ. Μητσοτάκη” είναι “η ζήλεια και ο φθόνος της χαμηλής κάστας”. “Αντί να προσπαθούν να γίνουν οι καλύτεροι στην τάξη που ανήκουν, θέλουν να μεταπηδήσουν σε ανώτερη. Το σχολείο είναι το πρώτο βήμα στην ύπουλη πορεία τους. Πρέπει να απαγορευθεί η πρόσβαση στο ιδιωτικό σχολείο αν δεν έχουν αριστοκρατική καταγωγή” επισημαίνουν χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσουν ότι “τα λεφτά έπονται. Πρώτα είναι η καταγωγή”. Για την αντιμετώπιση της ζήλειας, η επιτροπή σχεδιάζει επαφές με φιλανθρωπικά σωματεία ώστε να καλύψουν τα έξοδα σε δύο άριστους-φτωχούς που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανό σαφάρι στην Αφρική.

Τέλος, καταστροφική θεωρείται και η ύπαρξη του Αττικού Πάρκου, αφού όσοι το επισκέπτονται βιώνουν μια ήρεμη και ειρηνική συνύπαρξη των άγριων ζώων. “Είναι αντίθετο με τους κανόνες της φύσης και εκπέμπει λάθος μήνυμα στην κοινωνία” επισημαίνουν. Η πρώιμη πρόταση να μπει λουκέτο βρήκε σθεναρή αντίδραση από την Ομάδα Αθώων Επενδυτών που επιμελείται άλλο συγγενές πρότζεκτ και παραπέμφθηκε στην κρίση του ίδιου του προέδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL