Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Στη δυστοπία του Κυριάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη δυστοπία του Κυριάκου

Ακούγοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, προσπαθήσαμε να φανταστούμε την ελληνική κοινωνία με κυβέρνηση Κυριάκου. Με τον Μητσοτάκη λοιπόν στο τιμόνι της χώρας το Δημόσιο θα γίνει μικρό, αλλά θα λειτουργεί καλά -σε τι άραγε; Αφού όλα θα δοθούν στους ιδιώτες: Παιδεία, Υγεία, ελεγκτικοί μηχανισμοί, ακόμη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα το δώσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία!

Μόνο τον στρατό και την αστυνομία δεν θα ιδιωτικοποιήσει ο Κυριάκος, προφανώς για να δέρνουν τους εκατομμύρια εξαθλιωμένους της πολιτικής του. Όλες αυτές οι αλλαγές - "τομές" στο Δημόσιο ουσιαστικά σημαίνουν απολύσεις, αλλά γι' αυτά δεν μίλησε ο αρχηγός της Ν.Δ. Είπε άλλα όμως εξίσου ανατριχιαστικά

Με πρωθυπουργό Μητσοτάκη οι πλούσιοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πληρώνουν πολύ λιγότερα, όπως βέβαια και οι "λαϊκές οικογένειες" που έχουν μερίσματα. Μίλησε και για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν διευκρίνισε ποιοι θα ωφεληθούν από τη μείωση, 30% παρακαλώ, κρίνοντας όμως από τις υπόλοιπες προτάσεις μάλλον θα πρέπει να έχουν γερό πορτοφόλι για να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τον "κοινωνικό δαρβινιστή" πρωθυπουργό. Ήταν σαφής άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι μια κοινωνία χωρίς ανισότητες είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση!

Η Παιδεία θα δοθεί στους ιδιώτες, ενώ ό,τι επιβιώσει στο Δημόσιο, σχολεία, πανεπιστήμια κ.λπ., θα πρέπει να διέπεται από την... εκπαιδευτική αρχή: "Δείξε μου τον σπόνσορά σου, να σου πω αν βγαίνεις".

Τα ίδια και στον χώρο της Υγείας. Όσοι έχουν λεφτά, θα έχουν γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι μπορούν να βρουν μια γωνιά να πεθάνουν, ησύχως όμως, για να μην ενοχλούνται και οι επενδυτές, που θα επιδίδονται στο θεάρεστο έργο της καταστροφής του περιβάλλοντος, της παντός είδους... αποφυγής υποχρεώσεων προς το κράτος και το κοινωνικό σύνολο, της παραγωγής φτώχειας για εργαζόμενους δίχως δικαιώματα. Ευκολότερο θα είναι κερδίσεις στο τζόκερ παρά να προκηρύξεις απεργία με τον Κυριακό πρωθυπουργό.

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη θα είναι μια κοινωνία εργοδοτών, επενδυτών και πλούσιων, αφού προχθές στη ΔΕΘ οι μόνες αναφορές του στη λαϊκή οικογένεια ήταν από καραμπόλα. Αναφέρθηκε στους ντελιβεράδες για να κλείσει το μάτι στα αφεντικά τους.

Όσο για τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών, μας είπε κατ' ουσίαν ότι θα κάνει τόσα και άλλα τόσα. Τα ίδια δηλαδή που μας είχε είπε πέρυσι και ο Γεωργιάδης, λέγοντας όμως και... μια κουβέντα παραπάνω: Είμαι αποφασισμένος να πείσω τους εταίρους μας ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι και προς το δικό τους συμφέρον. Νέο Μνημόνιο δηλαδή, αφού μιλά για επαναδιαπραγμάτευση όσων έχουν συμφωνηθεί και νέα συμφωνία με πολλές "μεταρρυθμίσεις" που δεσμεύεται να υλοποιήσει. Μάλιστα ήταν τέτοια η σπουδή του, ώστε θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και "μεταρρυθμίσεις" μετά το 2018, πριν δηλαδή προκηρυχθούν εκλογές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL