Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
avgileaks / Και Βιλαρίμπα και Βιλαμπάχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Και Βιλαρίμπα και Βιλαμπάχο

Τα κόμματα μπορούμε να τα διακρίνουμε από τα χαρακτηριστικά που έχουν. Σε άλλο κόμμα το καλό χαρτί είναι ο αρχηγός, σε άλλα το πρόγραμμα, άλλο κόμμα έχει τον X factor και ούτω καθεξής.

Μέσα από αυτή την οπτική γωνία η Ν.Δ. ξεχωρίζει γιατί έχει δύο χαρακτηριστικά ταυτόχρονα. Έχει και τον πετυχημένο αέρα της Βιλαρίμπα και τα ηττοπαθή χαρακτηριστικά των κατοίκων του Βιλαμπάχο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το πρόγραμμα της Ν.Δ. για το Δημόσιο. Τι λέει; “Υπάρχει λίπος στο Δημόσιο και θα το καταπολεμήσω”. Δηλαδή έχει πρόγραμμα με όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν και δυνατό λιποδιαλυτικό. Σαν τους χαρούμενους κατοίκους της Βιλαρίμπα, στο γνωστό διαφημιστικό, που με μια σταγόνα απορρυπαντικού καθάριζαν όλα τα λερωμένα τσουκάλια από το πανηγύρι της περιοχής.

Αυτό το στοιχείο δημιουργεί όπως και να το κάνουμε αντανακλαστικά νίκης στους πολίτες. Κάνει τον πολίτη να σκεφτεί : “Έχει λίπος το Δημόσιο. Ποιος άλλος έχει λύση; Η Ν.Δ. για λιποαναρόφηση”.

Όμως, όπως τελικά αποδείχθηκε, το λιποδιαλυτικό της Ν.Δ. όσον αφορά τους εργολάβους της καθαριότητας στο Δημόσιο είναι τελικά σαν το αποτυχημένο απορρυπαντικό που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Βιλαμπάχο. Που έπλεναν και ξανάπλεναν και τίποτα δεν καθάριζε γιατί είχαν λάθος απορρυπαντικό. Ετσι και με τη λιποαναρόφηση της Ν.Δ. Πήγε η Ν.Δ. να κάνει μείωση κόστους κι ακόμη τρίβουν στο Βιλαμπάχο γιατί η μείωση δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, έφεραν αύξηση κόστους για το Δημόσιο.

Πήγε καβάλα στο άλογο ως σημαιοφόρος της αριστείας από τη Βιλαρίμπα ο Κυρ. Μητσοτάκης και τον προσγείωσαν στο Βιλαμπάχο οι ΔΑΠίτες με την αντιγραφή των θεμάτων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Και γενικά, όπως αποδεικνύεται καθημερινά και όχι μόνο στην περίπτωση της Eldorado, εκεί στη Ν.Δ. σου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν τον θησαυρό αρχή και καταλήγουν να έχουν τους άνθρακες στο τέλος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL