Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Καλαματιανός: Προχωράει η απορρύπανση του Σαρωνικού, άμεσα το πόρισμα για τις ευθύνες (Video)

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του υπουργείου Ναυτιλίας και του λιμενικού για την αποκατάσταση της ρύπανσης στο Σαρωνικό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δ. Καλαματιανός στην ΕΡΤ.

"Ήταν ένα βαρύ περιστατικό" όπως είπε ο κ. Καλαματιανός, καθώς το πλοίο μετέφερε 2.500 τόνους πετρελαίου. Από την πρώτη στιγμή έσπευσε στην περιοχή σκάφος του λιμενικού και όπως είπε "εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση". 

"Δόθηκε ειδική μέριμνα να ξεκινήσουν οι εργασίες στεγανοποίησης η οποία και ολοκληρώθηκε. Ξεκίνησε ο εντοπισμός κηλίδων στη θάλασσα και στις ακτές. Με αποτέλεσμα ήδη η κατάσταση να έχει βελτιωθεί πολύ" είπε ο κ. Καλαματιανός ενώ διαβεβαίωσε ότι "θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και οι θάλασσες θα παραδοθούν καθαρές".

Παρά τους 2.500 τόνους -που ήταν το φορτίο- στη θάλασσα εκλυθηκε μικρό μέρος ανέφερε ο γενικός γραμματέας προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δίνεται ιδιαίτερη βάση στην απάντληση και στην παράδοση καθαρής θάλασσας και καθαρών ακτών.

Αναφορικά με το κόστος ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ότι θα επιβαρύνει την πλοιοκτήτρια εταιρεία όπως υποχρεούται. Διαβεβαίωσε τέλος ότι "οι ελληνικές αρχές διερευνούν τις αιτίες του ατυχήματος και διαβεβαίωσε ότι το πόρισμα θα είναι άμεσο, θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει".

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια