Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρωτοφανής απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος γελοιογράφων

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου θα προσφύγει στον πρόεδρο της Ευρωβουλής μαζί με τον συνάδελφό του και συνδιοργανωτή της έκθεσης Patrick Le Hyaric

Απόπειρα λογοκρισίας στο Ευρωκοινοβούλιο κατήγγειλε χθες με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έκανε λόγο για “πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας” σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας που προετοίμαζε για τα 60 χρόνια της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση, που θα λάμβανε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης και θα διαρκούσε μια εβδομάδα, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρώπη.

Όπως εξηγεί ο Στ. Κούλογλου, από τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου προβλέπεται ότι το περιεχόμενο κάθε έκθεσης πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν περιλαμβάνει φιλοναζιστικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο. Όμως εν προκειμένω, η κοσμήτορας Catherine Bearder απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων, χωρίς αυτά να προσβάλλουν με κάποιο τρόπο τις αξίες της Ε.Ε.

Πρόκειται για τα σκίτσα των Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Μαραγκού, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ. Το σκίτσο, μάλιστα, του Β. Χερουβείμ είχε δημοσιευτεί στην "Α".

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στη συνέντευξη Τύπου «Πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο απόπειρα λογοκρισίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πραγματικά λυπάμαι πολύ». Ο Στ. Κούλογλου τόνισε πως δεν θα αποδεχθεί αυτή τη λογοκρισία και μαζί με τον ευρωβουλευτή Patrick Le Hyaric, με τον οποίο συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, θα προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της κοσμήτορα στον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Αντόνιο Ταγιάνι.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης

Είναι τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας την κοπάνησε εχθές γρήγορα - γρήγορα από τη Βουλή προκειμένου να αποφύγει διάλογο πάνω στα εθνικά θέματα. Και όχι μόνο αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο