Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Γαλάζιοι νεογέροντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλάζιοι νεογέροντες

Η Νεολαία που είχε ξεπεράσει σε ακροδεξιά ρητορική ακόμη και τον πνευματικό της καθοδηγητή Άδωνι Γεωργιάδη, στην ανιστόρητη εξίσωση ναζισμού - κομμουνισμού, όταν ήρθε στη δύσκολη θέση να υποστηρίξει τους φοιτητές της Πάτρας που αντέγραψαν ομαδικά πανεπιστημιακή εργασία, ανακάλυψε τον Μαρξ.

Ο λόγος για τους νεογέροντες της Νεολαίας της Ν.Δ., που μπορεί από τη μία να είναι διαπρύσιοι κήρυκες της αριστείας, αλλά, όταν πιάνονται με το copy - paste στα χέρια επικαλούνται ό,τι τους συμφέρει. Είναι η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που χρησιμοποιεί εν γένει η Ν.Δ. και αυτοαναιρείται πολιτικά συνεχώς το τελευταίο διάστημα.

Όμως το πρόβλημα είναι πιο βαθύ, επειδή όλες οι στοχευμένες επικοινωνιακές και προπαγανδιστικές τακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δρομολογηθεί πάνω στη λογική ότι είναι ο φορέας του “νέου”. Μόνο που καθημερινά αποδεικνύεται πιο παλιό κι από το παλιό.

Όχι μόνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από τον “νέο” αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και από το “νέο” κομμάτι των οργανωμένων μελών της Νεολαία της Ν.Δ.

Χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης έξυσε και τον πάτο του βαρελιού της προπαγάνδας φθάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσει τον πρωθυπουργό της χώρας. Από την άλλη η γαλάζια Νεολαία όπως αποκαλύφθηκε ξεπέρασε το κατώφλι της πολιτικής αφερεγγυότητας υποστηρίζοντας, χέρι - χέρι με την ΠΑΣΠ, το δικαίωμα της αριστείας στην... αντιγραφή θεμάτων.

Αν η δεξιά παράταξη θέλει να εμφανίζεται “νέα”, θα πρέπει να αποχωριστεί το “παλιό”. Ο κεντροδεξιός μανδύας που θέλει να φορέσει δεν μπορεί να έχει ακροδεξιά φωνή και πρακτική.

Και το ερώτημα πλέον στη Ν.Δ. είναι πόσο θα αντέξει την ανυποληψία και την αφερεγγυότητα που εκπέμπει το τελευταίο διάστημα. Η ηγεσία δεν φαίνεται να θορυβείται. Συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα στα φαινόμενα αυτά. Όμως στο ίδιο αυτό ερώτημα θα κληθεί εκ των πραγμάτων να απαντήσει και η παραδοσιακή βάση της συντηρητικής παράταξης. Θα αντέξουν να την ακούσουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL