Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Νέου τύπου νταβατζήδες στο προσκήνιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέου τύπου νταβατζήδες στο προσκήνιο

Πρώην μισητοί εχθροί, επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς - υποτίθεται πιο μοντέρνοι- Β. Μαρινάκης και Γ. Αλαφούζος, συντονίζουν τις επιθέσεις τους, για να ανατρέψουν τη σημερινή κυβέρνηση. Και το κάνουν με χυδαίο και προκλητικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τώρα και τις δημοφιλείς ομάδες που ελέγχουν. Η ασέβεια προς τους φίλους των ομάδων τους είναι κραυγαλέα. Θεωρούν ότι με τη δύναμη του χρήματος, των ΜΜΕ και πλέον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μπορούν να τους μετατρέψουν σε πιόνια. Έτσι ήταν η Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, και έτσι θέλουν να παραμείνει. Να έχουν το δικαίωμα να τηλεφωνούν αυτοπροσώπως στον πρωθυπουργό και να απαιτούν ό,τι τους συμφέρει.

ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ οι φίλοι του Παναθηναϊκού όταν, μετά την ισοπαλία που έφερε η ομάδα τους, με τον Λεβαδειακό εντός έδρας, διάβασαν ανακοίνωση της ΠΑΕ που έλεγε: «Σήμερα βιώσαμε ένα από τα πολλά πρόσωπα της κυβερνητικής διαπλοκής. Εκτός από... τις ακραίες συμπεριφορές στα media, την κάλυψη φαινομένων λαθρεμπορίας τσιγάρων, βλέπουμε -και πάλι μετά τα περσινά του Κυπέλλου Ελλάδας- τα αποτελέσματα της περίεργης συναλλαγής με ξενόφερτα (!) συμφέροντα στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου».

ΑΠΟ τις μόνιμες τα τελευταία δύο χρόνια αναφορές στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τις μαραθώνιες εκπομπές του ΣΚΑΪ για το πλοίο με τους δύο τόνους ηρωίνης και τη σύνδεση που έχει αυτή η ιστορία με τον Μαρινάκη, νέος εχθρός επελέγη ο Ιβάν Σαββίδης, με κατηγορίες για λαθρεμπόριο τσιγάρων! Ο Αλαφούζος ξεπέρασε για μια ακόμα φορά τα όρια, χωρίς να έχει διδαχθεί τίποτε από τις αποτυχίες του παρελθόντος -όταν απέτυχε να ρίξει από την εξουσία τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με όπλα τον Τράγκα και τον Κακαουνάκη και τον... εξόρισε ο φάδερ Αριστείδης για τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ αμετανόητος, έχοντας μετατρέψει τον ΣΚΑΙ, από ελληνικό BBC που έλεγε, σε πολιτικό πολυβόλο. Μάλιστα η αθλητική εφημερίδα των Γιαννακόπουλων η “Πράσινη” σημείωσε: “Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ο Παναθηναϊκός. Σήμερα χειρότερα δεν γίνεται. Θέλουμε να φεύγουμε υπερήφανοι από το γήπεδο, όπως υποσχεθήκατε, και όχι ευχαριστημένοι επειδή τελικά δεν χάσαμε από τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο.” Το ντιρέκτ όμως ήρθε από τη μεγαλύτερη οργανωμένη ομάδα των οπαδών του Παναθηναϊκού, τη “Θύρα 13”, που δεν μάσησε τα λόγια της σημειώνοντας: “Ο Παναθηναϊκός δεν είναι γραφείο Τύπου, ούτε κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας”.

ΣΙΓΟΝΤΟ στον Αλαφούζο έκανε ο Μαρινάκης, που μπήκε στα media για να υπηρετήσει την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό, όπως είπε! Διά της αθλητικής εφημερίδας που ελέγχει, τον “Γαύρο” (!), βγήκε στα κάγκελα, παρ’ ότι ο Ολυμπιακός νίκησε τη νεοφώτιστη ομάδα της Λαμίας. Στο πρωτοσέλιδο της συγκεκριμένης εφημερίδας έγραψε: “Κυβέρνηση, Καμμένοι και λαθραίοι έκαναν το ποδόσφαιρο από τη 2η αγωνιστική ΞΕΦΤΙΛΑ! Δεν τους βγήκε το μπλόκο του Περιστερίου με τη Λαμία. Αν και το πάλεψε ο διαιτητής και οι βοηθοί ταλιμπάν, δεν είδαν πέναλτι και η αποβολή ήταν φάντασμα. Αλλά ετοιμάζουν και χειρότερα. Οργή στον κόσμο του Θρύλου.” Πρωτοφανές ε; Δεν είδε ένα πέναλτι ο διαιτητής! Ίσως η παρατεταμένη ηγεμονία του Ολυμπιακού να κρύβει ακόμα τις αντιδράσεις των οπαδών του, αλλά αυτό, αν ο Μαρινάκης συνεχίσει το ίδιο βιολί, δεν θα αργήσει να φανεί.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά συμβαίνουν με την εύνοια του Κυριάκου, που περιμένει ότι οι οπαδοί των δύο δημοφιλέστερων ελληνικών ομάδων θα τσιμπήσουν τα δολώματα. Και έφτασε ώς το σημείο να τους παραχωρήσει για υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ έναν πρώην βουλευτή της Ν.Δ., τον Γ. Καλαντζή, ο οποίος, παρά την υποστήριξη του Μαρινάκη και του Αλαφούζου, καταποντίστηκε στις αρχαιρεσίες που έγιναν.

ΝΕΟΥ τύπου νταβατζήδες στο προσκήνιο. Χωρίς καμιά αναστολή, χωρίς κανένα εθνικού χαρακτήρα κριτήριο, τούτες τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο, θέλουν να φυτέψουν τον δικό τους πρωθυπουργό. Δεν έχει καμία σημασία αν έχει τα προσόντα να κυβερνήσει. Αν έχει επιτελείς που είναι σε θέση να υποβάλουν ένα σοβαρό κυβερνητικό εναλλακτικό σχέδιο. Δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η λευκή απεργία που έχουν επιλέξει ως πολιτική αντίδραση τα περισσότερα κοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ.

Το μόνο που έχει σημασία είναι οι νέοι νταβατζήδες, και όσοι από τους παλαιούς έχουν απομείνει, να κάνουν πρωθυπουργό, τον πλέον πρόθυμο να ικανοποιήσει τα συμφέροντά τους -και η χώρα, ας πάει να πνιγεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL