Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Η προπαγάνδα έσκασε στα χέρια τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η προπαγάνδα έσκασε στα χέρια τους

Η οικονομία της χώρας αναβαθμίστηκε από τους οίκους Moodys και Fitch. Οι ξένες επενδύσεις βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. Οι δείκτες της ανεργίας καταγράφουν σημαντική πτώση. Ο τουρισμός καταγράφει ρεκόρ, ενώ και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ανάπτυξη αποτυπώνουν τη θετική πορεία της οικονομίας ακόμη και για την περίοδο όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταστροφολογούσαν. Ιδιαίτερη σημασία, φυσικά, έχει ότι η ανάπτυξη κατά 0,8 σε ετήσια βάση οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών και στην αύξηση της κατανάλωσης.

Δηλαδή η οικονομία και η κοινωνία προχωρά μπροστά και η αντιπολίτευση μένει με τους θρήνους - και την προπαγάνδα να σκάει στα χέρια της.

Επί μήνες η Ν.Δ., συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, είχε επιδοθεί σε ένα ακραίο παιχνίδι προπαγάνδας ότι η χώρα καταστρέφεται. Δεν είχε μείνει όμως σε αυτό. Όλοι θυμούνται τους γαλάζιους ευρωβουλευτές να επιτίθενται εκείνη την περίοδο στους αξιωματούχους της Κομισιόν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο επειδή τολμούσαν να μιλήσουν με καλά λόγια για την οικονομία της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, τα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης είχαν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία για να πείσουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση για την οικονομία και πόσο μεγάλο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Ν.Δ. στον χώρο αυτό.

Και ξαφνικά έμειναν με τα πρωτοσέλιδα στο χέρι. Αφού ούτε αυτό το μύθευμα μπόρεσε να αντέξει στην αμείλικτη πραγματικότητα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, η οικονομία πάει καλά κυρίως γιατί οι πολίτες αυτής της χώρας μάτωσαν πολύ. Και η σημερινή κυβέρνηση το σεβάστηκε. Μετά από μια ταραγμένη περίοδο επώδυνων συμβιβασμών, βρέθηκαν σύμμαχοι στον αγώνα για το τέλος της καταστροφικής λιτότητας. Δεν ήταν εύκολο. Ούτε θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμα εύκολα για τους πολίτες. Ο στόχος όμως παραμένει, να βγει η κοινωνία όρθια μετά από όλη αυτή την κρίση. Δεν είναι στόχος το success story. Και μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν στόχος σου είναι να επουλώσεις τις πληγές και όχι να ανοίξεις άλλες, όπως επιμένει το μέτωπο των πρώην μενουμευρωπαίων.

Αξίζει να δούμε πλέον, μετά από τόσες διαψεύσεις από την ίδια τη ζωή, ποιο θα είναι το επόμενο κατασκεύασμα του Μοσχάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL