Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ευτυχώς που ξηλώθηκε η μεταρρύθμισή τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευτυχώς που ξηλώθηκε η μεταρρύθμισή τους

Και το ρεσιτάλ φαιδρότητας από την αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζεται με την Πειραιώς να δίνει μια ακόμη χιουμοριστική παράσταση αμέσως μετά την παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση από τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι “δυόμιση χρόνια τώρα ξηλώνει τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση”. Χιούμορ και μάλιστα μακάβριο θα πρέπει να διαθέτουν εκεί στα γραφεία της Ν.Δ. όταν βρίσκουν το θάρρος να χαρακτηρίζουν μεταρρυθμίσεις όσα ο σημερινός αρχηγός άφησε πίσω του ως αρμόδιος για το Δημόσιο υπουργός: Διαθεσιμότητα και απολύσεις. Απαξίωση και αποψίλωση του δημόσιου τομέα προς όφελος ιδιωτών. Κομματικοί διορισμοί και απευθείας τοποθετήσεις. Αναχρονιστική αξιολόγηση υπαλλήλων. Αδιαφάνεια και απώλεια κοινοτικών πόρων.

Αυτές ήταν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο Δημόσιο, που έφεραν μάλιστα την υπογραφή του σημερινού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και το να υποστηρίζει σήμερα η Πειραιώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις ξηλώνει, μόνο σαν κατηγορία δεν ακούγεται. Αντιθέτως, ευχής έργο ήταν να σταματήσει η εγκληματική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που στο πέρασμά του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόλαβε να απορυθμίσει ένα ήδη προβληματικό, αντιπαραγωγικό και πελατειακό μοντέλο διοίκησης που Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια να χτίσουν. Για Δημόσιο “ανεξάρτητο, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό” μίλησε ο Αλ. Τσίπρας και σήκωσαν μπαϊράκι οι υφιστάμενοι του πολιτικού που το 2014 δεν δίστασε να προκαλέσει συσκότιση στην αναζήτηση των πληροφοριών στη Διαύγεια που αφορούσαν τόσο στη διοίκηση όσο και στις εταιρείες που κινούνταν στον δημόσιο βίο, κατά το «χτίσιμο» της «νέας Ελλάδας» του Σαμαρά, καθώς η τροπολογία Κυριάκου Μητσοτάκη προέβλεπε την πληρωμή υποχρεώσεων προς εργολάβους χωρίς να έχει προηγηθεί η σχετική δημόσια ανάρτηση.

Για κομματικοποίηση και στρατιές μετακλητών κατηγόρησαν τη σημερινή κυβέρνηση οι γαλάζιοι λωτοφάγοι ξεχνώντας ότι ο αρχηγός τους ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε διορίσει στο γραφείο του 25 συμβούλους των οποίων η θητεία είχε φροντίσει να λήγει μετά τις εκλογές του 2015 ανταγωνιζόμενος επάξια τον σημερινό του αντιπρόεδρο που είχε μπουκώσει κάποτε το υπουργείο Υγείας με μια στρατιά συμβούλων και συνεργατών. Κάπως έτσι και χειρότερα ήταν η Διοικητική Μεταρρύθμιση του Κυρ. Μητσοτάκη που συνοδεύθηκε με τις απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης και ευτυχώς να λέμε που ξηλώθηκε τα τελευταία δυόμιση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL