Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η M. Καραμεσίνη για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 10.000 θέσεων απασχόλησης σε Δημόσιο και ΟΤΑ (Video)

Στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 10.000 θέσεις απασχόλησης σε ΟΤΑ και Δημόσιο αναφέρθηκε η διοικήτρια του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη το πρωί στην ΕΡΤ.

Το ποσοστό ανεργίας πέφτει εντυπωσιακά δεδομένης της κατάστασης και της οικονομίας. Ωστόσο τα ποσοστά ανεργίας στις ηλικίες 55 – 67 παραμένουν υψηλά τόνισε η κ. Καραμεσίνη. Αναφέρθηκε μάλιστα αναλυτικά στις αιτίες που οι εργοδότες δεν αξιολογούν την εμπειρία ή τη δυνατότητά τους να δίνουν λύσεις σε προβλήματα και δυστυχώς θεωρούν ότι απέχουν από την εργασία για καιρό ή ότι δεν είναι ενημερωμένοι τεχνολογικά φερόμενοι με ενός είδους κοινωνικού ρατσισμού, εις βάρος αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του ΟΑΕΔ σήμερα στις 10 το πρωί αναρτάται το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις απευθύνονται σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, φορείς, οργανισμούς που ασκούν τακτική δημόσια δραστηριότητα ή για επιχειρήσεις των ΟΤΑ, των Περιφερειών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους, στο τελευταίο τρίμηνο. Η επιχείρηση μπορεί να επιχορηγηθεί για ένα χρόνο και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα, δηλαδή να επιχορηγηθεί για 12 μήνες για το 50% του μισθολογικού κόστους από τον ΟΑΕΔ, το άλλο 50% καταβάλλει η επιχείρηση, ως 600 ευρώ μηνιαία.

Kατ. Μπρ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις