Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
"Ξεπλένει η Ν.Δ. τους ναζιστές;" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ξεπλένει η Ν.Δ. τους ναζιστές;" (Video)

https://www.youtube.com/embed/1JXSCSYkQAs

«Να αλλάξουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας για σύσταση εθνικού σχεδίου αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και την απαραίτητη συναίνεση που χρειάζεται για να λυθούν καίρια ζητήματα για τον τόπο όπως για παράδειγμα τη σύσταση του Κτηματολογίου είπε μιλώντας για τα πραγματικά προβλήματα, αλλά κανείς δεν άκουσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Από την αντιπολίτευση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιρρίπτουν ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν σηκώνει το θέμα της εξίσωσης κομμουνισμού - ναζισμού για να αποπροσανατολίσει. Αρκεί να θυμηθούμε ποιος έβγαλε τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και τα πρωτοσέλιδα περί σταλινισμού από τα οποία μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει, για να διαψευστούν.

Ωστόσο αυτό που πραγματικά τους εκθέτει είναι ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζουν παρά την πανωλεθρία που υπέστησαν κάνοντας σημαία τους μια τόσο ακραία θέση που ούτε τα κόμματα που εκπροσωπούν το νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη δεν υιοθέτησαν και οι χώρες που κλήθηκαν στο συνέδριο της Εσθονίας δεν υπέγραψαν καν τη διακήρυξη  του, παρά μόνο 8 από τις 27.

Με θρασύτατη προσήλωση στην αντιστροφή του μαύρου – άσπρου η κ. Ζαχαράκη «προσβλήθηκε» όχι από την ακροδεξιά ροπή του κόμματός της αλλά από όσους την επισημαίνουν. Ενοχλήθηκε από το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ επιβεβαιώνοντας τη ρήση για το δάσος και το δέντρο, για άλλη μια φορά.

Πραγματικά είναι αστείο να δηλώνει προσβεβλημένη για την ακροδεξιά μομφή στο κόμμα της και την ίδια ώρα να συνεχίζει να ομιλεί για θηριωδίες μεν του ναζισμού βάζοντας τες στην ζυγαριά με τα «εγκλήματα του κομμουνισμού».

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είτε χάνεται από χρώμα κόκκινο είτε από χρώμα μαύρο,  οι θηριωδίες από το ναζισμό δεν ξεπλένεται με τίποτα” είπε προσθέτοντας παράλληλα «η απώλεια της ελευθερίας και όλες οι εικόνες που μεγαλώσαμε εμείς, η γενιά μας που έφευγε από αυτά τα κράτη, από τον Τσαουσέσκου, το Χότζα. Ζούσαν καλά εκεί πέρα;» αναρωτήθηκε.

Και μιας και αναφέρθηκε ούτε εδώ πέρα, "ζούσαν καλά" οι άνθρωποι σε αυτή την ιστορική περίοδο όμως οι αριστεροί που διώχθηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν από την τότε δεξιά παράταξη στη χώρα μας από το 1965 και μετά έχουν διαγραφεί από τις «εικόνες» που διαθέτει η ιστορία, όπως την διδάσκονται τα στελέχη της Ν.Δ.

Ταχύρυθμα μαθήματα αριστερής ιστορίας

Ο κ. Μαργαρίτης ιστορία γνωρίζει για αυτό σε τέτοια λάθη δεν πέφτει, αλλά χρεώνει επικοινωνιακά στο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της "ανιστόρητης εξομοίωσης" ναζισμού κομμουνισμού και αφού κάνει μια επιτομή της «κομμουνιστικής περιπέτειας» όπως χαρακτηριστικά εκείνος την εννοεί επικαλούμενος και τις Αριστερές καταβολές του χρεώνει στον υπουργό Δικαιοσύνης, μέγα ιστορικό ατόπημα. Ας δούμε ποιο:

«Εντύπωση μου έκανε το ιστορικό λάθος ότι η ίδρυση του ΚΚΕ Εσωτερικού έγινε το Φεβρουάριο του 68 και ο ίδιος θεώρησε ότι η ίδρυση του ΚΚΕ Εσωτερικού έγινε μετά την επέμβαση των Σοβιετικών στην Πράγα».

Και η κ. Ζαχαράκη και ο δημοσιογράφος της εκπομπής συμφώνησαν κουνώντας το κεφάλι γνωρίζοντας την ιστορία του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Αριστεράς καλύτερα από τους αριστερούς...

Επειδή δεν γίνεται να γνωρίζει κανείς αν επρόκειτο περί εσκεμμένης προσπάθειας στρέβλωσης των όσων είπε ο κ. Κοντονής, ή απλά δεν άκουσε αρκετά προσεκτικά τη δήλωσή του ο κ. Μαργαρίτης, την παραθέτουμε εκ νέου.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ στις 22 Αυγούστου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είναι ξεκάθαρο ότι δεν αναφέρθηκε στην ημερομηνία γέννησης του ΚΚΕ Εσωτερικού, αλλά στο πολιτικό ρεύμα στο οποίο εντάχθηκε.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το ΚΚ Τσεχοσλοβακίας το 1968 παρήγαγε την Άνοιξη της Πράγας και συγκρούστηκε με το σοβιετικό καθεστώς, με αποτέλεσμα την επέμβαση των σοβιετικών στην Πράγα. Τότε γεννήθηκε ως αίτημα για το Παγκόσμιο Κομμουνιστικό Κίνημα να υπάρξει ο σοσιαλισμός με δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινο πρόσωπο. Ο ευρωκομμουνισμός γεννήθηκε ως ρεύμα εκείνη την περίοδο και εντάχθηκαν σε αυτόν όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Δύσης και στην Ελλάδα, το ΚΚΕ Εσωτερικού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL