Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Κατάντια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάντια

Όταν ο Ουμπέρτο Έκο έγραφε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αναφερόταν στο πώς παρακολούθησε τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου μέσα από τους “Times” των νησιών Φίτζι, μια μικρή εφημερίδα που, ελλείψει χώρου και συντακτών, δεν ξοδευόταν σε ανούσιες ειδήσεις, αλλά μετέφερε την ουσία των σημαντικών πραγμάτων: "Τι ωραία θα ήταν να κυκλοφορούσε και στην Ιταλία μια έκδοση της ‘Fiji Times’!... Τέσσερις καλοφτιαγμένες σελίδες, με τις ειδήσεις που αξίζει τον κόπο να μάθεις. Αν δεν είχα διαβάσει τη ‘Fiji Times’ θα υποτιμούσα, ίσως, τη σοβαρότητα της κρίσης στον Κόλπο, επειδή θα στεκόμουν πιθανότατα στο πρόβλημα κάποιας ντίσκο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα όρια δύο νομών" έγραφε τότε.

Πιθανότατα να το έγραφε και σήμερα αν ζούσε και ήταν αναγκασμένος να παρακολουθήσει την αντανάκλαση της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας στα δικά μας ΜΜΕ. Την ώρα που η ψύχραιμη “Monde” επισημαίνει πως με τους χειρισμούς του σε Κορέα και Βενεζουέλα ο Τραμπ δημιουργεί ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, την ώρα που στα διεθνή πρωτοσέλιδα εμφανίζονται αγκυλωτοί σταυροί δείχνοντας ότι στις ΗΠΑ του Τραμπ το αυγό του φιδιού σηκώνει κεφάλι χωρίς ο Πρόεδρος να το καταδικάζει (με αποτέλεσμα να τον ψέξουν ακόμα και οι Ρεπουμπλικανοί), την ώρα που ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία χτυπούν όλο και πιο συχνά την πόρτα της Ευρώπης, την ώρα που στη γειτονιά μας η φωτιά μαίνεται με την Ελλάδα μοναδική νησίδα σταθερότητας, αυτή την ώρα έρχεται η Ν.Δ. (και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι) και προσπαθεί να κάνει... αντιπολίτευση πάνω στα αποκαΐδια πυρκαγιών των οποίων η συχνότητα, η θέση και ο χρόνος εκδήλωσης δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό.

Η Πορτογαλία, που τόσο συχνά την επικαλούνται ως πρότυπο στη Ν.Δ., βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από πυρκαγιές χωρίς να ταλαιπωρηθεί από καμιά αντιπολίτευση, και εδώ πυροσβέστες, αστυνόμοι, περιφέρειες, δήμοι και εθελοντές πρέπει να δώσουν τη μάχη ακούγοντας αντιπολιτευτικές κραυγές υπεύθυνων, υποτίθεται, στελεχών που αδυνατούν να δουν τις μεγάλες πυρκαγιές που ανάβουν στον πλανήτη. Κατάντια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL