Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Η υποκρισία των πατριδοκάπηλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η υποκρισία των πατριδοκάπηλων

Του Τάσου Παπαζαχαρία*

Η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους, ακόμη και στο πιο φτωχό παιδί, ακόμη και σε ένα παραμελημένο από τη φροντίδα των γονιών του.

Προσπαθεί να το πετύχει δίνοντας τη δυνατότητα να κρατήσει τη σημαία του σχολείου σε μια γιορτή, σε μια επέτειο, με το σύστημα της κλήρωσης μεταξύ όλων των παιδιών, χωρίς τις γνωστές παρεμβάσεις των γνωστών έξωθεν του σχολείου παραγόντων και τις γνωστές λοβιτούρες που σχεδίαζε και εφάρμοζε ο εκάστοτε διευθυντής υποκύπτοντας σε αυτές τις παρεμβάσεις!

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση της κυβέρνησης έρχονται οι πατριδοκάπηλοι, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των πλουσίων και των κοινωνικά ισχυρών και λένε όχι σε μία τέτοια περίπτωση! Και φυσικό είναι γιατί πώς είναι δυνατόν να αντέξει ο πλούσιος, ο επώνυμος, που έχει μάθει να βλέπει και να κορδώνεται που είναι το παιδί του σημαιοφόρος ή παραστάτης ή διμοιρίτης, να βλέπει τώρα με το νέο σύστημα επιλογής, αυτό της κλήρωσης, το παιδί του φτωχού, του μεροκαματιάρη να είναι μπροστά στον σχηματισμό του σχολείου και να κρατάει τη σημαία, ενώ το δικό του παιδί μπορεί να είναι και τελευταίο!

Πατριδοκάπηλοι και συγχρόνως κλέφτες του ιδρώτα της πατρίδας, πρέπει να το πάρετε χαμπάρι!

Πέρασε ο καιρός που ήσασταν πάντοτε μπροστά σε ό,τι και αν γινότανε, που με το ένα χέρι κάνατε τον σταυρό σας για να ρίχνετε στάχτη στα μάτια της κοινωνίας και με το άλλο χέρι αρπάζατε το δημόσιο χρήμα και το χώνατε βαθιά στην τσέπη σας!

Είστε η χειρότερη μορφή υποκριτών γιατί προσπαθείτε να κρύψετε τους πραγματικούς λόγους που σας ενοχλούν με το περιτύλιγμα της "αριστείας"!

Για ποια "αριστεία" λοιπόν μας μιλάτε;

Για την "αριστεία" εκείνη που, όταν τυχαίνει να είναι άριστο στο σχολείο ένα παιδί αλλοδαπών γονιών ή όταν έχει σκούρο χρώμα το δέρμα του, τότε ξεχνάτε την "αριστεία" και βάζετε μπροστά τον ρατσισμό σας και τον κακώς εννοούμενο εθνικισμό σας, ακόμη και τον καλά κρυμμένο μέσα σας φασισμό σας, λέγοντας και φωνάζοντας διάφορα, ανεβαίνοντας στα κάγκελα και στα κεραμίδια χαλώντας τον κόσμο;

Αφήστε λοιπόν την παρούσα κυβέρνηση να καθιερώσει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και προπαντός την ισοτιμία αρχίζοντας από τα σχολεία και ξεχάστε τις εποχές που κόβατε και ράβατε σε τούτη τη χώρα σύμφωνα πάντοτε με τα δικά σας συμφέροντα.

Όσο για κείνους που παριστάνουν τους Ελληναράδες και κόβουν τις φλέβες τους μπροστά στο ενδεχόμενο να κρατήσει τη σημαία του σχολείου ένας κακός μαθητής, εφ’ όσον του πέσει ο κλήρος, έχω να τους θυμίσω πως στην αρχαία Αθήνα, στο λίκνο της δημοκρατίας για την οποία είμαστε υπερήφανοι, όλα τα αξιώματα της εκτελεστικής, της νομοθετικής, της δικαστικής και στρατιωτικής ιεραρχίας αποδίδονταν με το σύστημα της κλήρωσης μεταξύ όλων των πολιτών ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και μόρφωσης και μόνο τότε η αρχαία Αθήνα μεγαλούργησε!

*Ο Τάσος Παπαζαχαρίας είναι συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL