Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αντιπρόεδρος εναντίον αντιπροέδρου για τη γραμμή του προέδρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιπρόεδρος εναντίον αντιπροέδρου για τη γραμμή του προέδρου

Οι εξελίξεις της τελευταίες εβδομάδας για τη Ν.Δ. είναι αποκαλυπτικές μιας εσωτερικής διαπάλης που έχει αρχίσει να αναδεικνύεται για τη γραμμή του κόμματος.

Η ακραία θέση που έχει επικρατήσει σε όλες τις επιλογές της ηγεσίας κάνει τη συντηρητική παράταξη να φλερτάρει σχεδόν καθημερινά με τα όρια μιας γραφικής υστερίας. Αυτή αποτυπώνεται ως απότοκο μιας μηδενιστικής και τυφλής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση -από το αίτημα για εξεταστική επιτροπή με κάθε αφορμή, την εξώφθαλμη υπερβολή μιας συνειδητής προσπάθειας εξίσωσης της Ελλάδας με τη Βενεζουέλα, τον ακραίο τόνο και ύφος στελεχών στην πολιτική αντιπαράθεση-, αντί μιας επιλογής άσκησης αντιπολίτευσης με βάση προγραμματικές θέσεις και επιχειρήματα.

Η δυσφορία μέσα σε αυτό το κάδρο που παγιώνεται για το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη δεν αφήνει ασυγκίνητη σημαντική μερίδα της Ν.Δ., πέραν της “καραμανλικής” πτέρυγας, και ο αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κριτική παρέμβαση για το στρίψιμο του τιμονιού της παράταξης σε μόνιμα ακραία δεξιά κατεύθυνση. “Η παράταξη πρέπει προφανώς να δώσει, περισσότερο από όσο το έκανε στο παρελθόν, τη μάχη των ιδεών. Να μην αισθανόμαστε ενοχικά απέναντι στην Αριστερά. Να δείξουμε πως εμείς είμαστε με την πρόοδο και η Αριστερά με την οπισθοδρόμηση. Όμως, η μάχη των ιδεών απαιτεί θέσεις και επιχειρήματα. Όχι ακρότητες και στενόμυαλες αντιλήψεις, που μας αποκόπτουν από το μετριοπαθές ακροατήριο”, τόνισε.

Η τοποθέτησή του μπορεί να είχε προσωπικό χαρακτήρα εν είδει απάντησης σε “πυρά” που δέχτηκε από τη “γαλάζια’ βάση επειδή αντιπαρέβαλε τη σημερινή Αριστερά με εκείνη του παρελθόντος και έτσι -στην προσπάθειά του να αποδομήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος είπε- “τόλμησε” να αναγνωρίσει την αξία έστω κάποιας Αριστεράς. Όμως απευθυνόταν προς τον Άδ. Γεωργιάδη και μέσω αυτού προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, με το μήνυμα να αλλάξει αντιπολιτευτική ρότα και να χαλιναγωγήσει τον έτερο αντιπρόεδρο του κόμματος.

Διότι αυτής της τοποθέτησής του σε συνέντευξη που είχε δώσει προ εβδομάδας είχε προηγηθεί ο σκληρός και ευθύς τρόπος με τον οποίο οι Γ. Κεφαλογιάννης και Άδ. Γεωργιάδης επέπληξαν τη Ν. Κεραμέως, η οποία μέσω Twitter είχε “ομολογήσει” κι εκείνη -προκειμένου να απαξιώσει βέβαια τη σημερινή κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι η Αριστερά είχε δώσει σημαντικούς αγώνες για τον τόπο.

Ο Γ. Κεφαλογιάννης με την έμμεση συνδρομή του αντιπροέδρου Γεωργιάδη ανέλαβε να την επιπλήξει γι’ αυτή την τοποθέτηση, που ήταν αντίστοιχη εκείνης του αντιπροέδρου Χατζηδάκη μια ημέρα νωρίτερα. “Όπου κυβέρνησε η Αριστερά υπό οποιαδήποτε μορφή της,η κατάληξη ήταν μία για τους λαούς: καταστροφή,φτώχεια, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, έγραψε στο Twitter και ήρθε ο Άδ. Γεωργιάδης για να το υιοθετήσει αναπαράγοντάς το (retweet). Λογοκρίνοντας τον εαυτό της, η νέα βουλευτής διέγραψε την ανάρτησή της και μαζί και την “παρέκκλισή” της από τη “γραμμή” Γεωργιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL