Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / POS είπατε; Όπως πάτερ Κλεομένης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / POS είπατε; Όπως πάτερ Κλεομένης

Πω, πω κακό με τα PΟS. Έχουν ξεσηκωθεί δικηγορικοί σύλλογοι, ιατρικοί σύλλογοι, μικρομεσαίοι, η ΓΣΕΒΕ, ο Πατούλης και δεν θυμάμαι ποιοι και πόσοι άλλοι ώστε να μην ισχύουν για τις συναλλαγές τους. Γιατί υπονομεύουν το ιατρικό απόρρητο, το δικηγορικό απόρρητο, τα προσωπικά δεδομένα του πελάτη, την ελευθερία της αγοράς και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να φανταστεί. Και το θέμα ήρθε πάλι στην επικαιρότητα, με την απόρριψη χθες από το ΣτΕ του αιτήματος δύο δικηγορικών συλλόγων να παγώσουν τα επίμαχα μηχανήματα μέχρι την οριστική απόφαση του ΣτΕ. Τον Οκτώβριο.

Διαβολικά, λοιπόν, τα POS. POS είπατε; Μα, όπως πάτερ Κλεομένης. Τα ίδια λέει κι εκείνος για τις κάρτες και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα του διαβόλου και τα ΑΤΜ. Μόνο που εκείνος έχει τα μυαλά του... 666, ενώ εκείνοι τα έχουν 400. Κι επειδή τα έχουν τετρακόσια, υποθέτω πως υποθέτουν, πως εμείς τα έχουμε, ξέρω ‘γω, μηδέν ή και μείον. Διότι, αλλιώς δεν εξηγείται όχι ότι ζητάνε αυτό που ζητάνε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το ζητάνε. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα και τα παραμύθια της Χαλιμάς που επικαλούνται, υποθέτοντας πως δεν καταλαβαίνουμε γιατί τα επικαλούνται.

Θα μου πεις, από την άλλη, μπορεί και να μην είναι έτσι. Μπορεί και να καταλαβαίνουν ότι καταλαβαίνουμε, αλλά να το επικαλούνται παρ’ όλα αυτά, με δικηγόρους και χαρτόσημα, γιατί ξέρουν ότι έτσι πάει το πράγμα. Ότι το καθολικό ψέμα γίνεται αλήθεια, σε μια κοινωνία εθισμένη πλέον να... ελίσσεται απέναντι στο Δημόσιο. Με απόδειξη τόσο, χωρίς απόδειξη μείον τόσο. Εσείς δεν συμμετείχατε ποτέ σ’ αυτό το αλισβερίσι; Αν ναι, μπράβο σας, αλλά οι αριθμοί λένε ότι είστε μια μειοψηφία τόσο μικρή, ώστε η φοροδιαφυγή να οργιάζει όχι μόνο μεταξύ των μακρινών βαρόνων, αλλά και των επαγγελματιών γειτόνων.

Ως εκ τούτου POS; Έτσι. Και να ελπίσουμε ότι το ΣτΕ δεν θα κινηθεί με τα στριφογυριστά του Νόμου Παππά. Κι αυτό όχι διότι θα μηδενιστεί με τα POS η φοροδιαφυγή. Έχουν αρχίσει και χαράζονται οι... παρακάμψεις, άντε σεις. Αλλά να δυσκολευτούν βρε αδελφέ. Να μειωθεί αυτό το οθωμανικό νταλαβέρι για το οποίο το κράτος έχει τη δική του ευθύνη. Αλλά όχι και οι πάντες αθώοι επειδή το κράτος είναι ένοχο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL