Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Ο χαμένος αυτοσεβασμός της Δικαιοσύνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο χαμένος αυτοσεβασμός της Δικαιοσύνης

Σε μια χώρα που κυκλοφορεί ελεύθερος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος Ρουπακιάς, αλλά και όλη η εγκληματική του συμμορία σε όλη της την ιεραρχία. Σε μια χώρα που χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να “δικάσει” τη χρυσαυγίτισσα ύαινα του Άγιου Παντελεήμονα. Σε μια χώρα που κυκλοφορεί ελεύθερο το υπουργικό συμβούλιο της μίζας των εξοπλιστικών και της αρπαχτής του χρηματιστηρίου. Ελεύθεροι οι έμποροι όπλων που θησαύρισαν, ελεύθεροι και οι υπουργοί που “έγειραν” όσο χρειαζόταν για να γίνουν οι “δουλειές”. Σε μια χώρα που κυκλοφορεί ελεύθερος ο φτερωτός νεοδημοκράτης με τα εκατομμύρια που έκαναν φτερά από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε μια χώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι όσοι φέσωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και όσοι “πτώχευσαν” στα χαρτιά μόνο και μόνο για να γλιτώσουν μισθούς και μεροκάματα. Σε μια χώρα που κυκλοφορούσε ελεύθερος ο μέγας απατεών της ιδιωτικής ασφάλισης, που κατέστρεψε χιλιάδες νοικοκυριά. Σε μια χώρα που κάποιος έχει χρήματα να αγοράζει ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά δεν έχει να πληρώσει εργαζόμενους, και παρά τις 170 μηνύσεις που έχει φάει δεν έχει δει από μέσα μια δικαστική αίθουσα.

Σε μια χώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι δανείστηκαν με “αέρα” και επέστρεψαν στις τράπεζες μονάχα αέρα κοπανιστό για να τις ανακεφαλαιοποιήσουν τα κορόιδα και τα γνωστά υποζύγια. Σε μια χώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι ναρκέμποροι, λαθρέμποροι, δουλέμποροι και λοιποί αξιοσέβαστοι νοικοκυραίοι της αγοράς. Σε μια χώρα που τα δικαστήρια αθωώνουν τους πιστολέρο της Μανωλάδας και στέλνουν για πέντε χρόνια στη φυλακή “κατά λάθος” κάποιον που τα ΜΜΕ φρόντισαν να τον βαφτίσουν “δολοφόνο”. Σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη αποφυλακίζει όποιον έχει μπάρμπα στην Κορώνη και εκδικείται όποιον δεν αναγνωρίζει το αλάθητό της. Σε μια χώρα που όταν τα πράγματα παρ’ ελπίδα ζορίσουν άλλοι φεύγουν για Μόναχο και άλλοι για Λονδίνο.

Ε, σε αυτήν τη χώρα λοιπόν πρέπει να σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση όλο και κάποιος θα βρεθεί από απέναντι να μας κουνήσει το δάχτυλο επιτιμητικά. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας κατηγορήσει για αυθάδεια και ασέβεια απέναντι στους λειτουργούς της Θέμιδας. Μόνο που για να υπάρχει σεβασμός από πλευράς μας θα πρέπει να προηγηθεί από μέρους τους ο αυτοσεβασμός. Και στην περίπτωση της Ηριάννας, αυτοσεβασμός μηδέν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL