Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Δεν έγινε όπως παλιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν έγινε όπως παλιά

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με μεγάλη πλειοψηφία αποδέχτηκε την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων για τις θέσεις προϊσταμένων σε τέσσερις γενικές διευθύνσεις της Βουλής, που έτσι έγινε ο πρώτος δημόσιος φορέας που εφάρμοσε τη νέα διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Παρά το γεγονός ότι επιλέχθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέφρασε ενστάσεις, ενώ η «Ελευθερία του Τύπου» ισχυρίστηκε ότι της επιλογής προηγήθηκε... «νταραβέρι» Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για μοίρασμα των θέσεων και μάλιστα με 3-1 υπέρ της Ν.Δ.!

Τα φίλτρα της διαδικασίας ώστε να διασφαλιστούν η αξιοκρατία, η κατάργηση του προηγούμενου καθεστώτος της επιλογής γενικών διευθυντών απευθείας από τον πρόεδρο της Βουλής χωρίς κανένα κριτήριο, αλλά και η στήριξη των επιλογών και από άλλα κόμματα, πέρα από τα δύο μεγαλύτερα, δεν φάνηκε να αποτρέπουν τις καταγγελίες για «νταραβέρια». Αυτό που ενόχλησε ήταν ότι η διαδικασία δεν έγινε όπως παλιά και τα κόμματα δεν μοίρασαν μεταξύ τους τα «φέουδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL