Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν έγινε όπως παλιά

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με μεγάλη πλειοψηφία αποδέχτηκε την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων για τις θέσεις προϊσταμένων σε τέσσερις γενικές διευθύνσεις της Βουλής, που έτσι έγινε ο πρώτος δημόσιος φορέας που εφάρμοσε τη νέα διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Παρά το γεγονός ότι επιλέχθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέφρασε ενστάσεις, ενώ η «Ελευθερία του Τύπου» ισχυρίστηκε ότι της επιλογής προηγήθηκε... «νταραβέρι» Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για μοίρασμα των θέσεων και μάλιστα με 3-1 υπέρ της Ν.Δ.!

Τα φίλτρα της διαδικασίας ώστε να διασφαλιστούν η αξιοκρατία, η κατάργηση του προηγούμενου καθεστώτος της επιλογής γενικών διευθυντών απευθείας από τον πρόεδρο της Βουλής χωρίς κανένα κριτήριο, αλλά και η στήριξη των επιλογών και από άλλα κόμματα, πέρα από τα δύο μεγαλύτερα, δεν φάνηκε να αποτρέπουν τις καταγγελίες για «νταραβέρια». Αυτό που ενόχλησε ήταν ότι η διαδικασία δεν έγινε όπως παλιά και τα κόμματα δεν μοίρασαν μεταξύ τους τα «φέουδα».

Κ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια