Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Νόμος είναι το δίκιο... του καναλάρχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νόμος είναι το δίκιο... του καναλάρχη

Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών έβγαλε χθες ένα μανιφέστο 15 σελίδων για να πει αυτό που όλοι γνωρίζουμε εδώ και 30 χρόνια, ότι λειτουργούν μέσα σε ένα πρωτόγνωρο καθεστώς ανομίας. Ότι δεν θέλουν γίνει διαγωνισμός. Ακόμη κι αν γίνει, δεν πρέπει να πληρώσουν. Κι αν είναι να υπάρχει τίμημα για την άδεια που θα πάρουν, θα πρέπει να είναι μικρότερο από αυτά που έχουν πληρώσει για την Digea, ώστε να μη χρωστάνε στο κράτος.

Η δεκαπεντασέλιδη αποτίμηση των θέσεων των καναλαρχών (1 σελίδα ανακοίνωση και 14 σελίδες αναλυτική έκθεση των απόψεών τους) θα μπορούσε να έχει κάλλιστα τίτλο “Νόμος είναι το δίκιο του καναλάρχη”, αφού σε όλο το κείμενο προσπαθούν να βάλουν κόκκινες γραμμές σε όλα. Από τον αριθμό των καναλιών και για το πώς πρέπει να λειτουργεί το ΕΣΡ έως το τι νόμο πρέπει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Αυτό όμως που είναι χαρακτηριστικό του θράσους που τους διακρίνει είναι ότι διαστρεβλώνουν κάθε έννοια λογικής και αλήθειας όταν φτάνουν στο διά ταύτα της ανομίας κάτω από την οποία λειτουργούν, αφού, όπως υποστηρίζουν, είναι νόμιμοι επειδή το κράτος δεν κατάφερε να κάνει διαγωνισμό επί τόσα χρόνια.

Δυστυχώς, όμως, για τους καναλάρχες, οι σοφιστείες τους δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τη λογική, ούτε την αλήθεια.

Το καθεστώς της ανομίας είναι προϊόν της δικής τους συμπόρευσης με τους πολιτικούς που πήγαιναν χέρι - χέρι στο καθεστώς διαπλοκής που είχαν στήσει και λειτουργούσε εις βάρος της κοινωνίας. Τον μοναδικό διαγωνισμό που έγινε αυτοί τον πολέμησαν, πάλι χέρι-χέρι με τα διαπλεκόμενα πολιτικά κόμματα.

Κρύβονταν επί μήνες πίσω από το επιχείρημα της συγκρότησης του ΕΣΡ και τώρα που συγκροτήθηκε, διαφωνούν με τις αποφάσεις του επειδή δεν είναι αυτές που θέλουν.

Καλό θα είναι, έπειτα από τόσες προσπάθειες υπονόμευσης, να συνειδητοποιήσουν εκεί στο σύστημα διαπλοκής ότι η αδειοδότηση των καναλιών δεν είναι κάποιο κυβερνητικό σχέδιο. Είναι απαίτηση της κοινωνίας. Είναι απαίτηση των πολιτών που έχουν πληρώσει το τίμημα των Μνημονίων ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και νομιμότητα παντού. Και επιπλέον κόστος για όποιον χρησιμοποιεί δημόσια αγαθά, όπως οι συχνότητες. Και σίγουρα, για τους πολίτες, νόμος ΔΕΝ είναι το δίκιο του καναλάρχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL