Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Τρομάζει η επόμενη ημέρα με άλυτο το Κυπριακό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρομάζει η επόμενη ημέρα με άλυτο το Κυπριακό

Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη αποτυχία των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας και μέχρι να καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για να δούμε και τι δέον γενέσθαι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όλους αυτούς που δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από την εξέλιξη (πολιτικούς, κόμματα, «διαπρεπείς προσωπικότητες», «ινδάλματα», σχηματισμούς κ.ά.). Και δεν κάνουν και ιδιαίτερη προσπάθεια να κρύψουν τα χαρούμενα πρόσωπά τους, τα οποία έτσι και αλλιώς τους προδίδουν.

Είναι πολύ γνωστή η λαϊκή παροιμία για την ιερόδουλη που θέλει να κρυφτεί, αλλά δεν τα καταφέρνει λόγω χαράς...

Τα ερωτήματα όμως που δημιουργούνται είναι πολλά: Δεν έχουν καμία αντίληψη της πραγματικότητας αυτοί οι άνθρωποι; Θεωρούν τους υπόλοιπους βλάκες;

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην τελευταία του ομιλία, βάζοντας την ταφόπλακα στη διαδικασία στο Κρανς-Μοντανά (ελπίζω όχι και στο Κυπριακό, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα), ευχήθηκε καλή τύχη στον Βορρά και στον Νότο, ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (ούτω καλούμενος, λεγόμενος και διάφορα άλλα ευφυή, πλην όμως από τη σφαίρα του ευσεβοποθισμού).

Λίγες μόνο μέρες μετά δε, ο ίδιος ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες -που λόγω της σοβαρότητας του οργανισμού στον οποίο εργάζεται δεν λέει πράγματα του κεφαλιού του- όταν ερωτήθηκε για τη συνάντηση γ.γ. ΟΗΕ - Ερντογάν στο Αμβούργο είπε χαρακτηριστικά: «Ο γ.γ. εξέφρασε τη λύπη του που δεν βρέθηκε συμφωνία στη διάσκεψη για την Κύπρο, αλλά είπε στον Πρόεδρο Ερντογάν πως εκτιμά βαθύτατα την ισχυρή δέσμευση της τουρκικής κυβέρνησης στη διαδικασία».

Φανταστείτε, λοιπόν, ότι κάποιοι εδώ, ακόμα και κατά τη διάρκεια του Κρανς-Μοντανά, αναθεμάτιζαν τον Έιντε, τον αποκαλούσαν προκατειλημμένο (αν όχι πουλημένο, φιλότουρκο και πολιτικό καιροσκόπο λόγω εκλογών στη χώρα του).

Αν κάποιος θυμηθεί απλώς τι ακολούθησε μετά από το 2004 (απομόνωση, κανονισμός πράσινης γραμμής, κονδύλια Ε.Ε. προς Τ/κ, φήμες για ακτοπλοϊκές και αεροπορικές γραμμές προς κατεχόμενα κ.λπ., κ.λπ.), τρέμει και μόνο στην ιδέα τι μπορεί να ακολουθήσει τώρα, και αν μάλιστα (που το πιθανότερο αυτό θα είναι) δεν καταλογιστούν ευθύνες εκεί και όπου «πρέπει».

Αφήστε δε το τι θα γίνει στα κατεχόμενα (πολεοδομική ανάπτυξη σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, καταστροφή περιβάλλοντος και διάφορα άλλα) αν η επόμενη προσπάθεια να βρεθούν ξανά στο τραπέζι οι δύο πλευρές έρθει, όπως και τότε, δέκα χρόνια μετά (αν μάλιστα έχουμε και κάποιον που να θέλει κάτι τέτοιο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL