Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Δούλεμα με το χιλιόμετρο από κάποια ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δούλεμα με το χιλιόμετρο από κάποια ΜΜΕ

Σύμφωνα με το άρθρο 106 και το άρθρο 5 του συντάγματος, ο ΟΑΣΘ αποκτά δημόσιο χαρακτήρα, δηλαδή απο-ιδιωτικοποιείται από ένα κρατικοδίαιτο μονοπώλιο εξήντα χρόνων” είπε την Πέμπτη το απόγευμα ο Χρήστος Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη και, αν μπορεί κανείς να κατηγορήσει για κάτι αυτή την κυβέρνηση, είναι ο χρόνος που έχασε τα δύο τελευταία χρόνια αφήνοντας τους μετόχους του ΟΑΣΘ να κερδίσουν ακόμη μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του κρατικού προϋπολογισμού. Γιατί, εδώ που τα λέμε, στα 58 της χρόνια θα έπρεπε να είχε τερματιστεί αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία, της ιδιωτικής μονοπωλιακής επιχείρησης που μετοχοποιούσε τα κέρδη της και κάλυπτε τις ζημιές με κρατικές επιχορηγήσεις. Και πολύ ανέχτηκε αυτή η κυβέρνηση το μόρφωμα του ΟΑΣΘ που κόστιζε δύο φορές πάνω από ό,τι κόστιζαν οι δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας με 3-4 φορές περισσότερο πληθυσμό από τη Θεσσαλονίκη. Και πολύ ανέχτηκε αυτή η κυβέρνηση αυτή την εταιρεία - πατέντα που κάθε χρόνο “βούλωνε” τρύπες με κρατική ενίσχυση, ενώ οι εισπράξεις πήγαιναν στα μερίσματα των μετόχων, άρα στις τσέπες τους.

“Έφτασε η ώρα, υπερβαίνοντας κάθε είδους δυσκολίες και παλαιοκομματικές αντιδράσεις, να γίνει πράξη στη χώρα, από αυτή την κυβέρνηση, η πρώτη κρατικοποίηση μετά από πολλές δεκαετίες. Με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε δίνουμε οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε ένα διαρκές σκάνδαλο 60 χρόνων” δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και αναμένονται τώρα οι αντιδράσεις, οι διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια κατά της “Σοβιετίας” του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται να στερήσει από την ιδιωτική πρωτοβουλία μια φάμπρικα που για έξι δεκαετίες κερδοσκοπούσε εις βάρος του Δημοσίου και των φορολογουμένων. Είναι καθήκον του νεοφιλελεύθερου κόσμου της χώρας και του κινήματος των “Παραιτηθείτε” να ξαναβγούν στους δρόμους και τις πλατείες ζητώντας από το κράτος να κρατήσει τα χέρια του μακριά από τα σίγουρα και εξασφαλισμένα βρέξει - χιονίσει με “ρήτρα Ελληνικού Δημοσίου” κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ.

Ήδη μερίδα των ΜΜΕ ξεκίνησε το γαϊτανάκι της κλάψας για τους φτωχούς φορολογούμενους που θα επωμισθούν τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λες και εξήντα χρόνια τώρα ήταν οι εξωγήινοι αυτοί που επωμίζονταν να καλύπτουν με επιχορηγήσεις μήνα με τον μήνα τα έξοδα της εταιρείας και συχνά - πυκνά τους μισθούς των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL