Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Κ. Ζαχαριάδης: Αντί για την πτώση της ανεργίας στο 21,7% τα κανάλια μιλούν για το «plan Z» της Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαχαριάδης: Αντί για την πτώση της ανεργίας στο 21,7% τα κανάλια μιλούν για το «plan Z» της Ν.Δ. (Video)

https://www.youtube.com/embed/gQZMlf2G0xI

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στις θετικές ενδείξεις της οικονομίας με βάση τα επίσημα στοιχεία. «Η ανεργία για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2012 και βρίσκεται στο 21,7%. Ο τουρισμός ξεπερνάει τα 30 εκ. τουρίστες και οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την λειτουργία τους είναι κατά 2.500 περισσότερες από αυτές που έκλεισαν με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ».

Ερωτηθείς για το αίτημα εξεταστικής που υπέβαλλε η Ν.Δ. για τον υπουργό Άμυνας απάντησε: «Μου κάνει εντύπωση που για 20η μέρα η ειδησεογραφία ξεκινάει με το ίδιο ζήτημα. Ο δημόσιος λόγος και διάλογος έχει εξαντληθεί για το θέμα του Noor1 και η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη. Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις και θα πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση που δημιουργεί μία συσκότιση για πιο σημαντικά ζητήματα όπως η ανεργία που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2012».

"Το 7 δεν είναι το άπειρο"

Ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε και στα δημοσιεύματα για σχέδια εξόδου από το ευρώ κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπου για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν υπέρ της Ευρώπης» και η γραμμή του ήταν ότι «δίνουμε πάντα τις μάχες μέσα στην Ευρωζώνη».

Τέλος για τις τηλεοπτικές άδειες ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οριοθετείται το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» και επιπλέον τη θέσπιση του μίνιμουμ αριθμού θέσεων εργασίας θα έχουμε 400 επί 7, 2.800 νέες θέσεις εργασίας. «Το 7 δεν είναι το άπειρο και αν πληρούνται τα κριτήρια βιωσιμότητας να προχωρήσουμε και σε ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο τίμημα» πρόσθεσε.

«Εμείς θέλαμε να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μέσω το ΕΣΡ. Η Ν.Δ. το μπλόκαρε. Αν μπει η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι σημαντική επιτυχία για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό στη χώρα» είπε κλείνοντας την παρέμβασή του.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL