Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Γαλαζοπράσινο συνέδριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλαζοπράσινο συνέδριο

Στην πολιτική υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξηγήσεις ένα πρόβλημα και να βρεις τις λύσεις και δυστυχώς πολύ περισσότεροι για να καλύψεις το πρόβλημα και να το διαιωνίσεις. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε, όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, να καλύψει τα προβλήματα και τις εσωτερικές του αντιθέσεις πραγματοποιώντας ένα συνέδριο.

Η Φώφη Γεννηματά ως αρχηγός έβαλε ως τίτλο στο συνέδριο τη φράση “Ε, ναι λοιπόν, επιστρέψαμε”, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει το σημαντικότερο στοιχείο στην πολιτική: Γιατί επέστρεψε, για να κάνει τι;

Η πλευρά που ανήκει στην επιρροή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του Ευ. Βενιζέλου μέσα από τις ομιλίες στο συνέδριο θεωρεί ότι επέστρεψαν για να κατατροπώσουν τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που στηρίζουν την κυβέρνηση της χώρας.

Το κομμάτι του συνεδρίου που είναι επιρροή του Γ. Παπανδρέου, αν και ζήτησε να αποδομηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε να μπει κόκκινη γραμμή στη συνεργασία με τη σκληρά νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. Σε μια στρατηγική δηλαδή τελείως διαφορετική από την εκφρασμένη δημόσια στάση του ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά, οπότε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ένωσαν τις δυνάμεις τους όχι μόνο ως συγκυβέρνηση με τον Α. Σαμαρά, αλλά και ως αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τέλει, όπως κατεγράφη από τα ρεπορτάζ, αποφάσισαν να βάλουν άλλη μία... άνω τελεία μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε με την εκλογή του νέου προέδρου θα οριστεί η πορεία προς το μέλλον, όποιο κι αν είναι αυτό.

Και το ερώτημα που θα κληθεί τότε να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ είναι για ποιον λόγο θα πρέπει να το επιλέξουν οι πολίτες όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Ποιο είναι το πρόγραμμά του και με ποιον ή με ποιους θα το εφαρμόσει. Μέχρι τότε είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία. Επικοινωνιακά θα διεκδικεί τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και στην ουσία θα γέρνει προς τη Ν.Δ. Όπως και η ομιλία της Φ. Γεννηματά στη Βουλή για την οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL