Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Έχουν κηρύξει εμπάργκο σε Ξανθό και Πολάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχουν κηρύξει εμπάργκο σε Ξανθό και Πολάκη

Έρχεται ρύθμιση, με την οποία διαγράφονται όλα τα χρέη των πολιτών προς τις εφορίες, από νοσήλια που δημιουργήθηκαν πριν από το 2015 και εστάλησαν στις κατά τόπους εφορίες και βεβαιώθηκαν. Επιπλέον 150.000.000 ευρώ «πάγωσαν» και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔΟΥ. Αυτά και άλλα πολλά δήλωσε χθες το πρωί ο Ανδρέας Ξανθός στον ρ/σ Στο Κόκκινο, και φυσικά πέρασαν στα ψιλά της επικαιρότητας, όπως περνούν στα ψιλά οι προσπάθειες που γίνονται και οι μάχες που κερδίζονται στον χώρο της Υγείας. Βλέπεις οι πράξεις και οι δράσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δεν έχουν για την πλειονότητα των ΜΜΕ τη βαρύτητα μιας χούφτας γαλαζοπράσινων γραφικών της ΠΟΕΔΗΝ ή το κύρος του προέδρου του ΙΣΑ, που απολαμβάνουν αξιοζήλευτο χώρο και χρόνο σε δελτία ειδήσεων, σαλόνια εφημερίδων και εντυπωσιακών τίτλων στο Διαδίκτυο.

Ό,τι κι αν κάνουν ο Ξανθός με τον Πολάκη θα μένει πάντα στην σκιά μιας αντιπολιτευόμενης ελίτ της Υγείας. Όσες ανάσες κι αν δίνονται στο πολύπαθο αυτό σύστημα περίθαλψης που τόσο ταλαιπωρήθηκε και υποβαθμίστηκε την πενταετία 2010-2015, όλα θα περνούν στα ψιλά των ειδήσεων, σε αντίθεση ακόμη και με κινητοποιήσεις τόσο ισχνές που κάποιες φορές οι διαμαρτυρόμενοι είναι λιγότεροι και από τους δημοσιογράφους που έχουν σπεύσει να τους “καλύψουν”.

Έτσι και τώρα. Για άλλη μια φορά. Η απόλυτη σιωπή. Βγαίνει ο υπουργός Υγείας και προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, χρέη δηλαδή που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015, κόστους 28.000.000 ευρώ, και σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν συγκινείται. Αντιθέτως βγαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πετάει ένα πυροτέχνημα και τρέχουν ξοπίσω του οι κάμερες να προλάβουν την “είδηση”. Βγαίνει ο Ξανθός και εξηγεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχουν γίνει 9.000 προσλήψεις εργαζόμενων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί κ.ά.) στις διάφορες δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενώ αναμένεται να προσληφθούν 9.000 ακόμη εργαζόμενοι και αν δεν είσαι συντονισμένος στον ρ/σ Στο Κόκκινο δεν πρόκειται να το δεις να αναπαράγεται σχεδόν πουθενά αλλού. Θαρρείς κι έχει πέσει θύμα ενός ακήρυχτου δημοσιογραφικού εμπάργκο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και βιώνει μια πρωτοφανή απομόνωση από την επικαιρότητα. Συστηματικά εξοστρακισμένοι οι Ξανθός και Πολάκης από μια μεγάλη μερίδα ΜΜΕ που προσπαθούν να μας πείσουν πως υπουργός Υγείας είναι ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL