Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Αλεξιάδης: Ακατανόητοι οι πανηγυρισμοί κάποιων για την απόφαση του ΣΤΕ (ηχητικό)

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μετώπου ενάντια στα φαινόμενα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς που ευθύνονται για την απώλεια 15 δις. το χρόνο από τα έσοδα αναφέρθηκε ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του το πρωί στο ρ/δ του Alpha.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ με την οποία παραγράφονται φορολογικά αδικήματα προ πενταετίας ανέφερε ότι του είναι ακατανόητο γιατί κάποιοι  πολιτικοί χώροι και ορισμένα ΜΜΕ πανηγυρίζουν. Ωστόσο όπως επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης «πρέπει κάποτε να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από τον καθένα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι σχεδόν πανηγυρίζουν για μια απόφαση, η οποία αντί να διευκολύνει τους επιπλέον ελέγχους δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Είναι υπόθεση κάποιων προσώπων ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ή είναι υπόθεση της κοινωνίας;» είπε χαρακτηριστικά.

«Περίπου 15 δις χάνουμε το χρόνο από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και διαφθορά όταν ο στόχος του προϋπολογισμού είναι 50 δις» και αναρωτήθηκε «αν μπορούμε όλοι να συμπαραταχθούμε όλοι σε ένα μέτωπο εναντίον αυτών των φαινομένων ώστε να υπάρχει νομιμότητα και έσοδα για το Δημόσιο ή κάποιοι θα ανοίγουν σαμπάνιες για την απόφαση αυτή του ΣΤΕ.»

«Πρέπει να υπάρξει ένας μεγάλος αγώνας για τα ζητήματα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ακατανόητη χαρακτήρισε κάποιων και μερίδας των ΜΜΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα έσοδα από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς και την προσπάθεια να παρουσιαστούν ως «άνθρακες ο θησαυρός» στοχεύει στην απόκρυψη της υπεραπόδοσης που επετεύχθη για τα έσοδα του 2016 η οποία ήταν κοντά στα 2 δις μας και επέτρεψε να έχουμε τα αποτελέσματα του 2016 στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι η λίστα Μπόργιανς ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα. Η λίστα Λαγκάρντ από την άλλη, έχει μέσα μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοφοροφυγάδες που έχουν μεγάλη νομική και λογιστική στήριξη ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις εξ αυτών είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε ο κ. Αλεξιάδης «κάποιοι έλεγαν ότι θα βγει απόφαση παραγραφής και δεν θα είχαν πρόβλημα». Έθεσε, μάλιστα, το ερώτημα «αν θα αφήσουμε όλους αυτούς που εγκλημάτισαν κατά της ελληνικής κοινωνίας στο απυρόβλητο, ή θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να πληρώσουν αυτοί που πρέπει;»

«Στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που εμφανίστηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό σε μία τράπεζα» ενώ όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, οι έλεγχοι αφορούσαν «αν μπορούσαν οι φορολογικές δηλώσεις να αιτιολογήσουν αυτά τα έσοδα;»

Υπογράμμισε τέλος ότι αυτό που πρέπει να διερευνηθεί επιπλέον είναι "γιατί κάποια πολιτικά πρόσωπα είχαν τη λίστα Λαγκάρντ τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε αχρησία και τι έκαναν όταν πήγαν τελικά στους οικονομικούς εισαγγελείς»;

Kατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις