Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Γ. Σταθάκης: Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή με βάση τη νομιμότητα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σταθάκης: Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή με βάση τη νομιμότητα (Video)

https://www.youtube.com/embed/_hNBeqyZtu8

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε ένα καθεστώς, καθώς δεν είχαν προκηρυχθεί μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα. "Η μόνη λύση είναι η «μονιμοποίηση μέσω ΑΣΕΠ με μάξιμουμ ελαστικά τα κριτήρια πριμοδότησης» πρόσθεσε. Ενώ και γενικότερα για τους συμβασιούχους στο δημόσιο ο υπουργός διευκρίνισε ότι "όπου υπάρχουν συμβασιούχοι και επειδή δεν προβλέπονται παρατάσεις η λύση πρέπει να δίνεται μέσω αντίστοιχων διαγωνισμών".

Επανέλαβε ότι πρόκειται για την καλύτερη δυνατή λύση αυτή που προτείνεται στους εργαζόμενους καθώς ενώ αυτή τη στιγμή είναι "έκτακτοι με προσωρινές συμβάσεις γίνονται σύννομοι και με μόνιμη σχέση εργασίας".

Γενικότερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Σταθάκης περιέγραψε την σημαντική προσπάθεια που έχει κάνει η κυβέρνηση, η οποία πραγματοποίησε "τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό με τους ευρωπαϊκούς στόχους που σημαίνει 50% ανακύκλωση και 50% διαχείριση και έφτιαξε 13 περιφερειακά σχέδια που συνάδουν με αυτό και έχει ολοκληρώσει τους 12 από τους 13 διαγωνισμούς στο στάδιο των περιφερειών" με κάποια από αυτά να είναι σε στάδιο υλοποίησης και κάποια εν εξελίξει.

Ενώ όπου υπήρχαν έτοιμες λύσεις τα προχώρησε έτσι κάποιες περιφέρειες θα προχωρήσουν με ΣΔΥΤ και κάποιες με έργα της περιφέρειας. Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι «είμαστε κοντά σε μια ικανοποιητική λύση» για πρώτη φορά έχουν γίνει έργα για τα στερεά απόβλητα.

Στις μέριμνες της κυβέρνησης η απομείωση των φορολογικών βαρών με την άνοδο της οικονομίας

Ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση του ΣΤΕ που αποτρέπει τη συνέχιση διερεύνησης των υποθέσεων φοροδιαφυγής που έχουν υπερβεί χρονικά την 5ετία.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι : «η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να επιταχύνει ένα θέμα που ήταν σε εκκρεμότητα. Με πρόταση να το επιλύσουμε δώσαμε τις παρατάσεις με απτά αποτελέσματα. Προφανώς η απόφαση δυσκολεύει τα πράγματα. Όσες είναι μέσα στα όρια θα συνεχιστούν αλλά δεν μπορούν να δοθούν άλλες παρατάσεις».

Τέλος ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της οικονομίας. Η φορολογική πολιτική δεν έγινε εις βάρος της πραγματικής οικονομίας. Καταφέραμε να υπάρχει σταθεροποίηση χωρίς να υπάρχει ύφεση. Στις μέριμνες της κυβέρνησης θα απομειώσει φορολογικά βάρη που δεν θεωρούνται επιβεβλημένα.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL