Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Π. Σκουρλέτης: Λελογισμένη μοριοδότηση και όριο ηλικίας στα 50 έτη περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Λελογισμένη μοριοδότηση και όριο ηλικίας στα 50 έτη περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους (Video)

https://www.youtube.com/embed/D9kDHpBhYm8

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να διαμορφώσει μια νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, όπου με βάση αυτή υπάρχει ανάγκη να δρομολογηθεί ένας διαγωνισμός με ευθύνη του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις εργασίας, με βάση τις θέσεις και τις πραγματικές ανάγκες που θα καταθέσουν οι δήμαρχοι.

Οι θέσεις προκύπτουν από τους οργανισμούς των Δήμων υπάρχει η δυνατότητα να επικαιροποιηθούν ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες. 

Επιπλέον συμπεριλαμβανομένης της πίεσης που υπάρχει εξαιτίας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία προτάθηκε να παραμείνουν στην εργασία τους με συμβάσεις μικρής παράτασης 8 μηνών.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι θα υπάρξει «λελογισμένη μοριοδότηση και όριο ηλικίας τα 50 έτη» ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει «φωτογραφικός διαγωνισμός».

Από την πλευρά της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο κ.Τράκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο "πρωθυπουργός θα δώσει λύση" στην αυριανή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί.

Πολιτικά αντίθετη η κυβέρνηση στην εισχώρηση ιδιωτών στην καθαριότητα

Ο κ. Σκουρλέτης στη συνέχεια ξεκαθάρισε την πολιτική αντίθεση της κυβέρνησης στην εισχώρηση ιδιωτών στην καθαριότητα «όταν αυτές οι υπηρεσίες εκχωρούνται σε ιδιώτες έχουμε μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Ωστόσο την απόφαση την παίρνουν οι Δήμοι, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στο άρθρο 61 του νόμου Ραγκούση διευκρινίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο καθώς ήδη έχει τροποποιηθεί το άρθρο 61 του νόμου Ραγκούση που επέτρεπε να δοθούν οι υπηρεσίες σε ιδιώτες, διότι παραπέμπει σε προεδρικό διάταγμα που δεν ισχύει πια και ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις προβλέπει άλλες διαδικασίες και δεν αναφέρεται στις υπηρεσίες καθαριότητας. Χαρακτήρισε μάλιστα "σκληρή ιδεοληψία", την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη να ζητά απολύσεις.

«Με ενοχλεί το καθεστώς ομηρίας, οι συμβασιούχοι, δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινοι αλλά εργαζόμενοι» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης ενώ όπως ανέφερε έχει "δει δεκάδες σωματεία συμβασιούχων και μαζί έχουμε συνδιαμορφώσει την πρόταση». Διαβεβαίωσε τέλος ότι «κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του». 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL