Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Κ. Πουλάκης: Μόνιμες προσλήψεις για τους συμβασιούχους και νομοθετική ρύθμιση για το μεσοδιάστημα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Πουλάκης: Μόνιμες προσλήψεις για τους συμβασιούχους και νομοθετική ρύθμιση για το μεσοδιάστημα (Video)

https://www.youtube.com/embed/FxcKKQ96FOE

Προσδιόρισε δε τον αριθμό τους σε 6.500 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Με μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ και νομοθετική ρύθμιση ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους για το μεσοδιάστημα αναζητά τη λύση η κυβέρνηση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης σε συνέντευξή του το πρωί στο ΣΚΑΙ. Προσδιόρισε δε τον αριθμό τους σε 6.500 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Πουλάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έχει ήδη υπογράψει για πρόσληψη 2.500 ενώ επιπλέον η κυβέρνησης σε συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ ζήτησε να αναμορφώσουν άμεσα τους οργανισμούς ώστε να στείλουν τις επιπλέον ανάγκες για εργαζόμενους ώστε να συμπεριληφθούν και αυτοί στο διαγωνισμό.

Η ρύθμιση που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στοχεύει στο να υπάρχει μονιμότητα, την οποία άλλωστε έχει ήδη ψηφίσει από το Φλεβάρη του 2016 το άρθρο 7 όπου για την καθαριότητα, τους εργαζόμενους ΟΤΑ μπορούν να γίνονται προσλήψεις ΥΕ ή ΔΕ.

Ωστόσο επειδή ο διαγωνισμός για τις μόνιμες θέσεις απαιτεί χρόνο για να γίνει η κυβέρνηση αναζητά την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Στο μεσοδιάστημα επειδή το θέμα είναι ουσιαστικό προσπαθούμε να βρούμε τη νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει τους εργαζόμενους μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός για τις μόνιμες προσλήψεις». «Οι προσλήψεις στους Δήμους είναι εκτός του κανόνα 1 προς 4» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ. Πουλάκης είπε ότι συνάδει με το πολιτική άποψη της κυβέρνησης καθώς εκτιμά ότι «με τις παρατάσεις που έγιναν στις 8μηνες συμβάσεις αποδεικνύεται ότι οι συμβασιούχοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες άρα μόνιμους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση είχε ως βασική πολιτική άποψη από την αρχή να λυθεί με μόνιμο προσωπικό το ζήτημα αυτό.»

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL