Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συζήτηση για «το σενάριο που λείπει» με κεντρικό ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα (Video)

Τσίπρας, Τσίμερ, Πιτέλα, Κέλερ, Αμόν και Μανιέτ καταθέτουν τις προτάσεις τους για ένα σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή της Ε.Ε. σήμερα στις 19:00 σε εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Την προοδευτική απάντηση για την Ε.Ε. «το σενάριο που λείπει» - μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους πολίτες αναζητούν ηγέτες από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους.

Με αφορμή και τη δημοσίευση της «Λευκής Βίβλου» που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα πέντε σενάρια του Προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το μέλλον της Ευρώπης, μία μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής, Ευρωβουλευτές που προέρχονται από τρεις πολιτικές ομάδες, της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, ανοίγουν μια συζήτηση σχετικά με «το σενάριο που λείπει» και που μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που είναι κεντρικός ομιλητής, τον λόγο θα λάβουν η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στην Ευρωβουλή Σκα Κέλερ, ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βαλλονίας Πολ Μανιέτ, ο σοσιαλιστής υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Μπενουά Αμόν, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Τζιάνι Πιτέλα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια