Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Π. Ρήγας: Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων που κληρονόμησε (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων που κληρονόμησε (Video)

https://www.youtube.com/embed/OOiABLNQ-os

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν όμηροι μιας πολιτικής και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βρούμε τρόπους να παραμείνουν στη δουλειά» δήλωσε ο κ. Ρήγας αντιδρώντας στην κριτική της Ν.Δ. με αφορμή το ζήτημα αυτό.

Δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ. να εγκαλεί την κυβέρνηση τη στιγμή που οι συμβασιούχοι είναι για πάρα πολλά χρόνια και δεν έκανε τίποτα η ίδια ως κυβέρνηση για να επιλύσει το πρόβλημα. Αντίθετα για τη Ν.Δ. λύση είναι μόνο η απόλυση είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Κ. Χατζηδάκη που κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμοστεί το Σύνταγμα.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε σε συνέντευξή του το πρωί στο ΣΚΑΙ, την πάγια αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου ακόμα και στο καθεστώς των αναπληρωτών στην εκπαίδευση ενώ κατήγγειλε το καθεστώς των εργολαβιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι είναι το πιο μεγάλο κάτεργο» δήλωσε χαρακτηριστικά.  «Εργάζονται σε οργανισμούς και υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΔΕΚΟ, κ.α. ήταν το νέο εφεύρημα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται 15 – 20 χρόνια υπό καθεστώς εργολαβικής εργασίας. Είναι το πιο άθλιο, να είσαι δούλος ενός εργοδότη και να σε πουλάει για να κάνεις μια δουλειά» είπε ο κ. Ρήγας ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να λήξει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας.

Η ηγεσία της ΚΕΔΕ δημιούργησε προβλήματα και δεν στήριξε την προσπάθεια που γινόταν με τους συμβασιούχους. Υπάρχουν εποχιακοί συμβασιούχοι, αλλά σε αυτό ολοκληρώνεται η σύμβαση και τελειώνει. 

Καλούμενος να σχολιάσει τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ο κ. Ρήγας τόνισε ότι πρόκειται για μια "συμφωνία που ανοίγει ένα καθαρό δρόμο". Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στα θετικά σημεία της συμφωνίας, όπως ότι το χρέος συνδέθηκε με το αναπτυξιακό θέμα και αυτό ήταν μια στρατηγική της κυβέρνησης που επετεύχθη, ενώ και σε σχέση με τα πλεονάσματα υπενθύμισε ότι το σύμφωνο σταθερότητας προβλέπει ως 2,6% πλεονάσματα, εκεί που αρχικά προβλεπόταν 4%.

Τέλος ιδιαίτερα σημαντικό είναι όπως είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Eurogroup δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει το τέλος του προγράμματος το 2018 και θα στηρίξει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αντί για προγράμματα εις το διηνεκές που διασφάλιζε παλαιότερα.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL