Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Γαλάζια εργολαβία ξεπλύματος στο ΔΠΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλάζια εργολαβία ξεπλύματος στο ΔΠΘ

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χθεσινή τους παρέμβαση αποφάσισαν να πουν δημοσίως κάποια πράγματα με το όνομά τους, γιατί παράγινε το κακό με τους συντοπίτες συναδέλφους τους της Νέας Δημοκρατίας που το τελευταίο διάστημα έχουν αναλάβει εργολαβικά το “ξέπλυμα” μιας ομάδας διαπλεκόμενων καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκε πλήθος παράτυπων ενεργειών στη διαχείριση κονδυλίων, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη σίτιση του ΔΠΘ. Το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφού παρέλαβε το πολυσέλιδο και επιβαρυντικό πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, παρέπεμψε, ως όφειλε, τον νυν πρύτανη του ΔΠΘ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, σε συνέχεια των ποινικών ευθυνών που προέκυπταν από το πόρισμα για την οικονομική διαχείριση του ιδρύματος.

Γιατί παραπέμφθηκαν ο πρύτανης κ. Καραμπίνης και δύο ακόμη καθηγητές; Γιατί κατά έναν τρόπο συνδέονται μέσω εταιρειών, όπως λέει το πόρισμα, με τον επί σειρά ετών εργολάβο για τη σίτιση των φοιτητών Αν. Χούτο, που πληρώθηκε συνολικά για τις υπηρεσίες του από το πανεπιστήμιο με το ποσό των 24.126.279,11 ευρώ για τα έτη 2009 – 2015, ενώ για την περίοδο 2005-2008 κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρήματα πήρε από το πανεπιστήμιο.

Ο εργολάβος έπαιρνε την εργολαβία είτε με διαγωνιστικές διαδικασίες είτε με άσκηση δικαιώματος προαίρεσης είτε με απευθείας ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης κατά περίπτωση, μόνο που η σύζυγος του πρύτανη, συνταξιούχος υπάλληλος της πολυτεχνικής σχολής της Ξάνθης, μετέχει σε συνθέσεις διοικητικών συμβουλίων εταιρειών στις οποίες συμμετέχει τόσο ο καθηγητής του ΔΠΘ κ. Σιμόπουλος όσο και ο Αν. Χούτος.

Επομένως τόσο ο ο πρύτανης κ. Καραμπίνης όσο και ο καθηγητής κ. Σιμόπουλος, όπως λέει το πόρισμα, θα έπρεπε να δηλώσουν κώλυμα συμμετοχής σε όλες τις επιτροπές που έκριναν το πακέτο σίτισης στο ΔΠΘ εφόσον στους διαγωνισμούς συμμετείχε ο Αν. Χούτος. Αυτό το τόσο απλό και ξεκάθαρο που καταλόγισε το πόρισμα των Ελεγκτών Δημ. Διοίκησης πέρασε στα ψιλά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βάλθηκε να “αθωώσει” με το έτσι θέλω τους εκλεκτούς της κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις και κατηγορώντας αυτούς που αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε μια “οικογενειακή φάμπρικα” δεκαετίας με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL