Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Η συναίνεση και το προφυλακτικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η συναίνεση και το προφυλακτικό

-Η συναίνεση

Πολύ ευχαριστήθηκα το κλίμα στη Βουλή κατά το πολιτικό μνημόσυνο του Κ. Μητσοτάκη. Οι αρχηγοί των κομμάτων μίλησαν με φρόνηση και περίσκεψη, χωρίς γι' αυτό να χάσουν τη δική τους πολιτική διάσταση, χωρίς να κάνουν έκπτωση στις θέσεις και την ιδιαιτερότητα των επιλογών τους.

Δεν υποστηρίζω βέβαια πως η Βουλή πρέπει να γίνει κάτι σαν παρθεναγωγείο ή ότι δεν είναι θεμιτές κάποιες οξύνσεις. Όχι όμως αυτοί οι σκυλοκαυγάδες στους οποίους συμμετέχουν όλες οι πλευρές, ιδιαιτέρως κατά τη συζήτηση κεντρικών πολιτικών ζητημάτων με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών.

Κι αυτό γιατί οι ύβρεις και οι αχρείαστες οξύνσεις, οι δίκες προθέσεων, ακόμη και οι προσωπικές προσβολές, αυτό που κάνουν είναι να συσκοτίζουν το πραγματικό πολιτικό αντικείμενο, να μη διαφωτίζουν τους βουλευτές και το κοινό, το οποίο απορημένο «χάνεται στη μετάφραση» των καυγάδων σε πραγματικές πολιτικές επιλογές.

Βέβαια είναι πολλά ακόμη που λείπουν από τη Βουλή, π.χ. η ειλικρίνεια και η ακρίβεια των ομιλιών, η συναίνεση εκεί που είναι εφικτή.

Η συναίνεση πάντως στην οποία καλεί προσφάτως η κυβέρνηση είναι «too little, too late», όπως λένε και στο χωριό μου. Το Μαξίμου, που έχει τη θεσμική πρωτοβουλία, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε καλέσει τους αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Δεν το έκανε, και οι επικλήσεις για συναίνεση ακούγονται κούφιες.

-Το προφυλακτικό

Καμία σχέση με τα παραπάνω, αλλά είδα ένα βιντεάκι που με ενθουσίασε. Δεν πρόκειται για εκείνα τα διδακτικά και συνήθως ανιαρά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αλλά για μία πραγματικά πρωτότυπη ιδέα.

Ο τίτλος του είναι «Το προφυλακτικό σώζει ζωές» και αφηγείται με χιούμορ μία μικρή ιστορία με πρωταγωνιστές έναν νέο, μία νεαρή και ένα χρυσόψαρο!

Το σκηνικό είναι ένας πεζόδρομος στο κέντρο της Αθήνας με θεατές ένα ζευγάρι που κάθεται στις καρέκλες ενός μπαρ.

Το δημιούργησαν οι Δημήτρης και Διονύσης - Ερνέστος Τσαφογιάννης, η Κατερίνα Πατσογιάννη και η Σοφία Γαμβρινού. Αναζητήστε το στο YouTube και διαδώστε το. Το αξίζει.

Όσο για το μπαρ - καφέ - πολιτιστικό χώρο του σκηνικού είναι το Match Point στην οδό Αινιάνος (δίπλα στη ΓΣΕΕ) και το συνιστώ για μικρούς και μεγάλους. Καλή μουσική, καλά ποτά και σωστές τιμές, συμβιωτικό κλίμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΜΠΙΛΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL